Stressincontinentie

Stressincontinentie vormt, overal ter wereld, een aanzienlijk gezondheidsprobleem voor vrouwen, met grote gevolgen voor hun kwaliteit van leven. Stressincontinentie die niet vermindert na gedragstherapie of oefeningen wordt vaak chirurgisch behandeld. Meer informatie over stressincontinentie

Er is een aantal operatieve ingrepen om stressincontinentie te behandelen. Welke procedure het meest geschikt is, hangt af van het type, de ernst van de incontinentie en de wensen van de patient.

Chirurgische behandelmethodes omvatten:

  • Suspensies
  • Slings
  • Injecteerbare middelen

Deze opties moeten besproken worden met de patiënt om te bepalen wat de beste optie voor haar is.

Sluiten

Producten

Synthetische slings

Synthetische slings

Binnen het assortiment slings van Coloplast Porgès kunt u de meest geschikte sling voor iedere patiënt kiezen. Meer informatie over onze slings

Slingprocedures bestaan al meer dan 90 jaar en kunnen een goede oplossing bieden voor patiënten met ernstige stressincontinentie en verzwakte bekkenbodemspieren. Een slingprocedure verbetert de urethrale druk die nodig is voor de blaascontrole. Voordat besloten wordt tot een chirurgische ingreep, moeten eerst  alle niet-chirurgische behandelingen zijn geprobeerd.


Coloplast Porgès levert een groot aantal slings voor de behandeling van stressincontinentie. Deze slings kunnen geplaatst worden via de transobturator-, suprapubische- en de pubovaginale techniek.

 

Slings zonder fixatie

Transobturator- en suprapubische slings, ook wel slings zonder fixatie genoemd, ondersteunen de urine- of plasbuis en helpen op deze wijze incontinentie (ongewild urineverlies) tegen te gaan. De slings zijn gemaakt van synthetisch materiaal en worden in een U-vorm of hangmatpositie geplaatst waarin de urinebuis en de blaashals zich bevinden. De sling wordt uiteindelijk echter op zijn plaats gehouden door de natuurlijke weefselingroei en niet door schroeven of hechtingen. De Coloplast Aris® en Sling-systemen zijn voorbeelden van slings zonder fixatie. Het Altis Single Incision Sling-systeem is gemaakt van hetzelfde, uitvoerig geteste synthetische materiaal als de Aris sling.

Een pubovaginale sling behoort ook tot de mogelijkheden. Ook deze slingprocedure geeft voldoende compressie en ondersteuning van de urinebuis, zodat de patiënt weer controle krijgt over haar blaas. Vroeger werden pubovaginale slings gemaakt van het lichaamseigen weefsel van de patiënt. De Suspend® Fascial Lata en Axis™ Dermis slings van Coloplast Porgès zijn echter gemaakt van natuurlijk en betrouwbaar donor weefsel dat speciaal is bewerkt voor incontinentieprocedures. Ze vormen een bewezen goed alternatief voor het gebruik van het lichaamseigen weefsel van de patiënt als sling om de urinebuis en blaashals te ondersteunen.

 

De lichtste slings op de markt

Dankzij het assortiment van Coloplast Porgès kunnen artsen de juiste sling kiezen op basis van de anatomie van de patiënt, haar voorkeuren en de ernst van haar incontinentie. Dit assortiment bevat de lichtste slings die er bestaan, allemaal met een lage elasticiteit, waardoor ze ge(her)plaatst en aangespannen kunnen worden zonder dat ze vervormen.

Sluiten
Vulstoffen

Vulstoffen

Injecteerbare vul (of zwel)stoffen worden gebruikt bij vrouwen met stressincontinentie die veroorzaakt wordt door intrinsieke sfincterdeficiëntie. Meer informatie over onze vulstoffen

Stressincontinentie wordt beschreven als een kortstondig ongewild urineverlies dat ontstaat als gevolg van inspanningen zoals ondermeer niezen of hoesten. Stressincontinentie heeft twee oorzaken: urethrale hypermobiliteit (hypermobiliteit van de urinebuis) en een zwakke urethrale sluitspier; een aandoening die bekend staat als intrinsieke sfincterdeficiëntie (ISD).

De meeste ISD-patiënten hebben ook urethrale hypermobiliteit. Voor vrouwen met ISD is een behandeling met injecties een relatief risicoloze en minimaal invasieve oplossing. Het zwelmiddel dat voor deze injecties gebruikt wordt bestaat uit korrels met een coating van pyrolithische koolstof, die zijn opgelost in een dragergel van betaglucanen en water.

Sluiten
Injectiecatheters met naald voor de blaas

Injectiecatheters met naald voor de blaas

Injectiecatheters met naald voor de blaas worden gebruikt om medicatie met een lage viscositeit nauwkeurig op de juiste plaats in de blaas te injecteren. Meer informatie over injectienaalden voor de blaas

De Coloplast BoNee blaaswandinjectiecatheter is ontworpen in samenwerking met artsen, en is een uiterst betrouwbare manier om medicatie met lage viscositeit nauwkeurig in te brengen.
Betrouwbaar en nauwkeurig:

  • Korte naald met een tip van 4 mm, ontworpen voor een optimaal volume
  • Beschermkapje op de naald om beschadiging tijdens doorvoer in de scoop te voorkomen
  • Naald met kleine diameter om bloeden, weefselschade en pijn te verminderen
  • Twee afmetingen injectiecatheters met naald; met een flexibele en stevige schacht
Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie