Urologie van de onderste urinewegen

Een disfunctie in de onderste urinewegen behandelen

Coloplast beschikt over een groot assortiment producten die specifiek zijn ontworpen om een disfunctie in de onderste urinewegen te behandelen. Meer informatie over de onderste urinewegen

Ons uitgebreide assortiment bestaat uit een volledig pakket van producten en chirurgische apparatuur voor eenmalig gebruik voor de diagnosestelling tot aan de (na)behandeling van prostaatstoornissen, zoals biopsienaalden en biopsiepistolen (diagnosestelling) en prostaatspoelcatheters, Easivac blaasspoelsystemen, en postoperatieve urine-opvangzakken (voor de (na)behandeling). Onze producten zijn gemaakt van diverse materialen en voldoen daarmee aan de meest uiteenlopende wensen van de gebruiker. De nieuwste Hydro X-Flow prostaatspoelcatheter is een goed voorbeeld van hoe Coloplast innovaties gebruikt om te voldoen aan medische behoeften. De catheter bestaat uit een siliconen schacht met een hydrofiele coating en is  erg gemakkelijk in het gebruik.

 

Producten voor eenmalig gebruik

Ons assortiment producten voor eenmalig gebruik – speciaal ontworpen en geproduceerd om het legen van de blaas te reguleren – voldoet aan al uw behoeften voor het omgaan met een plasstoornis. Onze siliconen Foley-catheters kunnen tot wel 12 weken in het lichaam blijven zitten en zijn speciaal aangepast om problemen met het legen van de blaas te behandelen. Om te kunnen voldoen aan de verschillende zorgbudgetten is onze Foley-catheter serie beschikbaar in verschillende materialen, van onze 100% siliconen-standaard serie 'Folysil' tot onze goedkopere latexserie, 'Folatex'.

De oplossingen van Coloplast voor de behandeling van problemen inde onderste urinewegen omvatten ook suprapubische catheters voor het legen van de blaas, met producten zoals onze 'Cystodrain Integral', catheters welke voorzien zijn van een korte, open tip em een geïntegreerde ballon voor het gemakkelijk inbrengen en verwijderen van de catheters.

prostaatcatheter

 

Blaasdisfuncties behandelen

Voor de behandeling van blaasdisfuncties zoals een overactieve blaas (OAB) hebben wij in samenwerking met artsen de BoNee, onze speciale injectiecatheter met naald ontwikkeld. Met de BoNee kan medicatie met een lage viscositeit nauwkeurig op de juiste plek in de blaaswand geïnjecteerd worden.

BoNee injectienaald voor de blaasEen blaasobstructie, urethrale vernauwing en andere urologische aandoeningen kunnen ook behandeld worden met Coloplast producten.

Al onze producten zijn ontwikkeld om gemakkelijk ingebracht en verwijderd te kunnen worden. Ze zijn veilig en effectief in het gebruik.

Sluiten

Producten en behandelopties

Continentiebeheer in het ziekenhuis

Continentiebeheer in het ziekenhuis

Het op een goede manier legen van de blaas is een essentieel onderdeel van een effectieve behandeling van de patiënt. De catheters van Coloplast bieden een groot aantal opties voor dilatatie, drainage, moeilijke catheterisaties en nooddrainages. Oplossingen voor het omgaan met het legen van de blaas

Het reguleren van het plassen is de allereerste stap bij het leegmaken van de blaas. Om te helpen bij het plassen biedt Coloplast een breed assortiment producten – allemaal aangepast aan de specifieke behoeften van de behandelaar en de patiënt en de verschillende graden van urgentie.

Voor de dagelijkse praktijk kunt u onze reeks Foley-catheters gebruiken. Deze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, vormen en materialen, waaronder gesiliconiseerde latex en siliconen.

 

Uitgebreid assortiment

Voor moeilijke catheterisaties en de behandeling van vernauwingen in de urineleider hebben we een uitgebreid assortiment innovatieve dilatatiesystemen, zoals bougies, dilatatiecatheters zonder ballon en speciale catheters.

Als er een nooddrainage nodig is, kunt u onze suprapubische cathetersets gebruiken. Onze suprapubische sets bevatten ondermeer splijtbare metalen of kunststof trocars. Op deze wijze ondersteunen wij diverse technieken. Onze suprapubische catheters hebben bovendien unieke eigenschappen, zoals een korte, open tip en een geïntegreerde ballon voor een efficiënte plaatsing en comfort voor de patiënt.

 

Supraflow

Sluiten
Goedaardige vergroting van de prostaat

Goedaardige vergroting van de prostaat

Goedaardige vergroting van de prostaat is een veel voorkomende en behandelbare medische aandoening. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van de klinische toestand en het medisch verleden van de patiënt. Behandelopties

Goedaardige vergroting van de prostaat (BPH) is een goedaardige vermeerdering van epithele en stromale cellen in de prostaatklier. Het is een progressieve, histologische aandoening die leidt tot een vergroting van de prostaat, met name bij oudere mannen. Histologische BPH komt voor bij ongeveer 90% van alle mannen boven de zeventig jaar.

BPH veroorzaakt meestal een obstructie of irritatie in de onderste urinewegen, met als gevolg onvolledige blaaslediging, een zwakke urinestraal, aarzeling bij het urineren, urgenty incontinentie, verhoogde plasfrequentie, nocturia en incontinentie. De aandoening wordt gediagnosticeerd op basis van de medische geschiedenis van de patiënt en de resultaten van een digitaal rectaal onderzoek. De diagnose wordt bevestigd door een ultrasoon onderzoek en een prostaatbiopsie.

Door ons brede assortiment prostaatcatheters van diverse materialen, vormen en afmetingen is Coloplast een grote leverancier op dit vakgebied. De innovatieve oplossingen van Coloplast Porgès bieden aanzienlijke voordelen, zoals het gemakkelijk inbrengen en verwijderen van een catheter, en technologieën waarmee de blaas geëvacueerd kan worden na een transurethrale resectie van de prostaat- of blaastumoren. 

prostaatcatheterprostaatcatheters

Sluiten
Urodynamisch onderzoek

Urodynamisch onderzoek

Urodynamisch onderzoek, dat doorgaans op verzoek van urologen en urogynaecologen wordt uitgevoerd, levert mede de informatie die nodig is bij het stellen van de juiste diagnose ten aanzien van het type incontinentie van de patiënt. Urodynamische behandelingen
Urodynamica

Urodynamisch onderzoek wordt gebruikt om de functie van de blaas en de urinebuis te beoordelen. Tijdens een dergelijke test wordt de blaas gevuld en vervolgens geleegd terwijl de druk in de blaas en de buik wordt gemeten. Het doel is om de blaassymptomen van de patiënt na te bootsen en om vast te stellen wat de oorzaak ervan is.

Urodynamisch onderzoek wordt ondermeer gebruikt voor de diagnose van:

  • Stressincontinentie
  • Aandrangincontinentie
  • Gemengde incontinentie (stress- en aandrangincontinentie)

Urodynamisch onderzoek is met name belangrijk als er een chirurgische ingreep wordt overwogen, omdat hiermee vastgesteld kan worden wat de juiste procedure is.

Coloplast heeft een uitgebreid assortiment producten voor eenmalig gebruik voor urodynamisch onderzoek. Ons catheterassortiment is gemaakt van neoplex, pvc of polyurethaan en kan voor vrijwel alle urodynamische onderzoeken worden gebruikt, waaronder urethro-cystomanometrie, cystomanometrie, urethrale- en abdominale drukmeting. Het assortiment wordt aangevuld met diverse handige accessoires.

Sluiten
De BoNee injectiecatheter met naald voor injecties in de blaaswand

De BoNee injectiecatheter met naald voor injecties in de blaaswand

De BoNee injectiecatheter met naald wordt gebruikt om injecteerbare oplossingen zoals een oplossing van botulinetoxine te injecteren in de blaaswand tijdens transurethrale endoscopische procedures. Meer informatie over de injectiecatheter met naald voor de blaaswand

Als mensen die last hebben van een sterke niet beheersbare aandrang om te urineren en niet reageren op andere medicatie, kunnen injecties in de blaaswand  worden overwogen.

Een blaaswandinjectie met botulinetoxine oplossing kan helpen om de blaas te ontspannen en de symptomen te verlichten. De procedure wordt goed verdragen, maar moet iedere 4 tot 9 maanden worden herhaald. De FDA heeft deze behandeling onlangs goedgekeurd voor patiënten met hyperactieve neurogene blaas (NDO).

De BoNee van Coloplast is ontwikkeld in samenwerking met artsen om botulinetoxine oplossingen en andere medicatie met een lage viscositeit nauwkeurig in de blaaswand te kunnen injecteren met behulp van een semi-rigide of flexibele cystoscoop.

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie