Inleiding

Uw patiënten hebben veel hulp en advies nodig, zowel voor als na hun stoma-operatie. In dit onderdeel vindt u een uitgebreid aanbod van Coloplast services, zoals materialen en programma's die u kunnen helpen bij de zorg voor en hulpverlening aan uw patiënten.

Bepalen van de kwaliteit van leven van stomapatiënten

Stoma kwaliteit van leven

Stoma kwaliteit van leven

De Stoma Quality of Life tool (Stoma-QoL) is een eenvoudige, gevalideerde vragenlijst die gebruikt kan worden om de kwaliteit van leven van uw patiënt te meten en de problemen te achterhalen die zorgen voor angst en bezorgdheid. Stoma Kwaliteit van leven vragenlijst
Sluiten

De kwaliteit van leven van stomapatiënten bepalen

Mensen met een stoma maken zich vaak zorgen. Ze zijn bang voor lekkage, schamen zich voor hun lichaam en vrezen dat ze hun vrienden en familie tot last zijn. Als deze zorgen ertoe leiden dat ze geen leuke dingen meer doen, zal dit hun kwaliteit van leven negatief beïnvloeden.

Met de Stoma Kwaliteit van Leven vragenlijst is een gevalideerde vragenlijst waarmee u de kwaliteit van leven van mensen met een stoma kunt meten en beoordelen. U kunt dit instrument gebruiken om de kwaliteit van leven van een patiënt over een langere periode te evalueren en indien gewenst aanpassingen te doen om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Stoma-Kwaliteit van Leven vragenlijst is:

 • Speciaal ontwikkeld voor mensen met een stoma – alle vragen zijn gebaseerd op informatie van mensen met een stoma
 • Gevalideerd – getest met representatieve stomapopulaties in verschillende landen
 • Betrouwbaar – gewogen om de meest kritische aspecten van de kwaliteit van leven van de invuller te benadrukken
 • Intercultureel – vertaald in 16 talen (Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Frans, Duits, IJslands, Italiaans, Japans, Noors, Pools, Portugees, Slowaaks, Spaans, Zweeds).
 • Eenvoudig – het invullen van de vragenlijst duurt slechts 5-10 minuten

Start hier met de Stoma Quality of Life tool.

Sluiten

Handig voor uw patiënten

Coloplast helpt u met gebruiksvriendelijke instrumenten voor uw patiënten. Bekijk hier onze instrumenten voor stomapatiënten
Sluiten

Hulpmiddelen voor uw patiënten

Coloplast biedt diverse materialen die uw stomapatiënten in hun dagelijkse leven kunnen helpen. Deze materialen bevatten informatie of handige tips en instructies die patiënten thuis rustig kunnen lezen en gebruiken of met u kunnen bespreken.

Voor een betere pasvorm is het belangrijk om het lichaamsprofiel te kennen
Met de BodyCheck van Coloplast kunnen u en uw patiënten meer inzicht krijgen in het lichaamsprofiel van de patiënt en toetsen of het gebruikte stomamateriaal hier nog goed bij aansluit en de beste pasvorm creëert. De BodyCheck bestaat uit acht eenvoudige stappen.

Handige informatie voor patiënten
Coloplast heeft van al haar opvangsystemen handige instructiekaarten waarop aan de hand van foto's stap voor stap wordt doorgenomen hoe het stomamateriaal moet worden aangebracht en verwijderd.

U kunt deze instructiekaarten aanvragen via uw rayonmanager of bel met ons Customer Service team op: 033 - 454 44 45.

Ook hebben wij handige instructiefilmpjes gemaakt, die uw patient kunnen helpen bij het verzorgen van de stoma. 

Sluiten

Handig voor u

Helpen van patienten Bij Coloplast ontwikkelen we materialen die u kunnen ondersteunen in uw dagelijkse werk. Bekijk hier onze servicematerialen voor u
Sluiten

Handige instrumenten voor uw werk

BodyCheck – welk materiaal past het beste bij welk lichaamsprofiel
BodyCheck helpt u in acht eenvoudige stappen om lichaamsprofielen te bepalen en een geschikte oplossing voor iedere individuele patiënt te kiezen.

BodyCheck-blocnote
Onze BodyCheck-blocnote gebruikt de Lichaamsprofiel Terminologie en bevat illustraties om het peristomale lichaamsprofiel van een patiënt te bepalen. Ze zijn daarmee een handig hulpmiddel om individuele lichaamseigenschappen met patiënten te bespreken en om zo een geschikte stoma-oplossing te kiezen.

Peristomale huidconditie bepalen
De Ostomy Skin Tool is een huidscoringsinstrument waarmee u aanwezigheid en de ernst van peristomale huidcondities kunt bepalen. Hij geeft ook advies over hoe de oorzaak te achterhalen en welke interventie ingezet kan worden. 

Beoordelen van de kwaliteit van leven bij stomazorg
De Kwaliteit van Leven vragenlijst  is een eenvoudige, gevalideerde vragenlijst die gebruikt kan worden om de kwaliteit van leven van mensen met een stoma te meten en te evalueren.

Informatie over operatietechnieken
Veel patiënten vinden het belangrijk en prettig om de basisprincipes van de chirurgische ingreep die ze gaan ondergaan te begrijpen. In de map 'Voorlichting Stomazorg' vindt u per operatietechniek een korte uitleg en anatomische tekeningen die de informatie die u geeft zal ondersteunen en die u mee kunt geven aan de patient, zodat hij dit thuis nog eens rustig door kan nemen.

Van de volgende operatietechnieken is er een informatieblad beschikbaar:

 • Aanleggen van een stoma
 • Rectumamputatie
 • Hartmann procedure
 • Low anterior resectie (LAR)
 • Sub-Totale colectomie
 • Pan-proctocolectomie
 • Indiana pouch
 • Bricker
 • IPAA (Ileo Pouch Anale Anastomose)
 • Orthotope neoblaas

U kunt deze informatiebladen aanvragen via uw rayonmanager of bel met ons Customer Service team op: 033 - 454 44 45.

Sluiten

Ostomy Skin Tool

Een meetinstrument om de peristomale huidconditie op een unieke, gestandaardiseerde manier te beoordelen


Bedoeld voor stomaverpleegkundigen

Ostomy Skin ToolDe Ostomy Skin Tool is ontwikkeld in samenwerking met de Coloplast internationale adviesraad, een adviesorgaan met daarin onder andere bijzonder gekwalificeerde stomaverpleegkundigen uit 12 verschillende landen.


Dit meetinstrument is ontworpen voor de DialogueStudy, een wereldwijd klinisch onderzoek om de conditie van de peristomale huid gedurende een langere periode te beoordelen. Het instrument is in de praktijk getest door leden van de internationale adviesraad en hun collega's voordat hij geïntroduceerd werd in de DialogueStudy. 


De Ostomy Skin Tool is gevalideerd en bestaat uit twee onderdelen: de DET-score en de diagnostische gids.
De Ostomy Skin tool  is beschikbaar in een offline en een online versie. Hieronder treft u de online versie van de Ostomy Skin Tool aan.

Lichaamsprofiel Terminologie

De Lichaamsprofiel Terminologie van Coloplast is bedoeld als een gemeenschappelijke taal waarmee professionals en mensen met een stoma hun peristomale lichaamsprofiel kunnen beschrijven. Peristomale lichaamsprofiel
Sluiten

Lichaamsprofiel Terminologie

Ieder lichaam is anders. Om een betrouwbaar stomasysteem met een goede pasvorm te kiezen, is het belangrijk om de peristomale gebied nauwkeurig te kunnen beschrijven en herkennen.

Om het voor professionals en mensen met een stoma gemakkelijker te maken om de kenmerken in het peristomale gebied te beschrijven en tot een peristomaal lichaamsprofiel te komen, heeft Coloplast een gemeenschappelijke 'taal' ontwikkeld. Deze terminologie, de Lichaamsprofiel Terminologie, is ontwikkeld samen met stomaverpleegkundigen en focusgroepen met patiënten van over de hele wereld.

Meer informatie vindt u in de online BodyCheck.

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie