Wat is een bekken-orgaanverzakking?

Een bekken-orgaanverzakking is een progressieve aandoening die steeds verder verslechtert. Een onbehandelde verzakking verdwijnt niet vanzelf en er kan een chirurgische ingreep nodig zijn om de symptomen te verlichten. Meer informatie over een bekken-orgaanverzakkingen

Een bekken-orgaanverzakking is een veel voorkomende aandoening bij vrouwen, vooral bij postmenopauzale vrouwen. Hoewel de aandoening vaker voorkomt bij vrouwen die kinderen hebben gekregen en/of een hysterectomie hebben ondergaan, kan zij voorkomen op vrijwel iedere leeftijd en ook bij vrouwen die geen kinderen hebben gekregen of geen gynaecologische operatie hebben ondergaan. 

De term “verzakking” betekent “wegzakken uit de normale positie”. Met betrekking tot het bekkenorgaan van de vrouw verwijst het meestal naar het uitzakken of verzakken van de blaas, de endeldarm, de baarmoeder of een combinatie van deze organen naar het vaginagewelf. Een verzakking kan geleidelijk, gedurende vele jaren plaatsvinden, of snel en plotseling. 

 

Behandelopties

Gelukkig bestaan er een aantal chirurgische en niet-chirurgische opties om verzakkingen te behandelen. De keuze van de behandeling is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de soort verzakking, de ernst van de symptomen, de leeftijd en natuurlijk de persoonlijke voorkeur van de behandelaar en de patiënt

Voordat u een behandeling kiest, moet u alle risico's, voordelen en succespercentages van de behandeling overwegen en bespreken met de patiënt. Een chirurgische bekkenreconstructie kan uitgevoerd worden via de vagina of de buik. Een vaginale disfunctie wordt vaak met een stukje synthetisch of biologisch materiaal verholpen.

Coloplast Porgès biedt een groot aantal synthetische en biologische producten voor chirurgische behandelingen. 

Sluiten

Producten

Ultralicht synthetisch gaas

Ultralicht synthetisch gaas

De reparatiesystemen van Coloplast Porgès bestaan uit voorgesneden- en op maat te snijden polypropyleengaas voor de behandeling van bekken-orgaanverzakkingen. Meer informatie over ons gaas

Coloplast Porgès heeft diverse producten voor de behandeling van anterieure- en posterieure bekken-orgaanverzakkingen. Onze reparatiesystemen bestaan uit voorgesneden- en op maat te snijden polypropyleengazen, en de hulpmiddelen voor het inbrengen hiervan.

 

Wat is Restorelle®?

Ruim 10 jaar geleden begon urogynaecoloog Dr. James Browning met de ontwikkeling van een gaas dat speciaal was afgestemd op de vrouwelijke anatomie. Hij was van mening dat het standaardmateriaal van die tijd, een stijf gaas dat meestal gebruikt werd voor abdominale herniachirurgie, niet ideaal was voor de unieke, vrouwelijke anatomie en het natuurlijke weefselherstel. Daarom ontwikkelde hij een medisch hulpmiddel met een lage impact voor de behandeling van bekken-orgaanverzakking, de Restorelle® Smartmesh®. Restorelle is een fysiologisch compatibel, ultralicht gaas dat de collageengroei stimuleert voor een optimaal resultaat. 

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie