Endo-urologie

Door de stijging van het aantal niersteenproblemen in de ontwikkelde landen zijn effectieve behandelingen en hulpmiddelen harder nodig dan ooit. Meer informatie over niersteenbehandeling

10% van alle mensen tussen de 20 en 60 jaar heeft last van nierstenen en mannen lopen een twee keer zo grote kans op deze aandoening dan vrouwen. In de ontwikkelde landen komt niersteenziekte steeds vaker voor. De belangrijkste oorzaken van het ontstaan van nierstenen zijn een slecht dieet en te weinig vloeistofinname. Nierstenen kunnen ook veroorzaakt worden door bepaalde spijsverteringsstoornissen.

De afmetingen van de stenen – of calculi – kunnen variëren van een zandkorrel tot een aantal centimeters; de grootste zijn de koraalvormige stenen. De voornaamste symptomen zijn hematurie, pijn en ontstekingen. Niersteenkolieken komen vaak voor en zijn verantwoordelijk voor 2% van alle eerstehulpopnames.

 

Behandelopties

Kleine stenen kunnen spontaan op een natuurlijke manier verdwijnen. Als de steen echter niet binnen een bepaalde tijd verdwijnt, of als hij erg veel pijn veroorzaakt, is een chirurgische ingreep noodzakelijk. Voor welke ingreep wordt gekozen is afhankelijk van de afmeting, de plaats en de aard van de steen.

Coloplast beschikt over een breed assortiment aan producten voor endo-urologische- en percutane procedures, waaronder Dormia® steenvangers, ureterale JJ stents, ureterale catheters, ballondilatatiecatheters, ureterale access sheats, voerdraden en percutane nefrostomiecatheter inbreng- en vervangsets.

Na de behandeling is het belangrijk om het risico op nierstenen van de patiënt vast te stellen en indien mogelijk te minimaliseren. Dit wordt gedaan door middel van een metabolische analyse, waarbij de niersteen wordt geanalyseerd, vragen worden gesteld over het dieet en een lichamelijk onderzoek wordt uitgevoerd.

Sluiten

Producten en behandelopties

Endo-urologie

Coloplast beschikt over een breed assortiment aan producten voor de succesvolle verwijdering van ureter- en nierstenen. Lees verder voor meer informatie over onze ureteroscopische producten
Endo-urologie-instrumenten

Mogelijke behandelingen voor het verwijderen van ureter- of nierstenen zijn bijvoorbeeld extracorporale schokgolflithotripsie (schokgolflithotripsie buiten het lichaam) (ESWL), ureteroscopie (URS), percutane nefrolithotomie (PCNL) en een open chirurgische ingreep.

Coloplast heeft een compleet assortiment aan hoogstaande uteroscopische producten voor eenmalig gebruik, waaronder ureterale catheters, voerdraden, Retrace® access sheats, ballondilatatiecatheters, Dormia® steenvangers en ureterale JJ stents.

Sluiten

Steenverwijdering door middel van percutane toegang

Ons assortiment voor percutane steenverwijdering bevat een uitgebreide reeks sets en accessoires. Lees verder voor meer informatie over onze producten voor percutane operaties
Endo-urologie-instrumenten

Mogelijke behandelingen voor het verwijderen van ureter- of nierstenen zijn bijvoorbeeld niersteenvergruizing (ESWL), ureteroscopie (URS), percutane nefrolithotomie (PCNL) en een open chirurgische ingreep.

Coloplast heeft een compleet assortiment aan producten voor percutane chirurgie, waaronder voerdraden, naalden, dilatatoren, Amplatz toegangshulzen, ballondilatatiecatheters en nefrostomiecatheters.

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie