Geaccrediteerde scholingen in stomazorg - Coloplast Academy

Scholingen Stomazorg

Coloplast stond aan de basis van moderne stomazorg, een vakgebied dat nog steeds in ontwikkeling is. Ons scholingsprogramma biedt heldere en praktijkgerichte scholingen voor zowel de beginnende als ervaren (stoma) verpleegkundige.

Alle scholingen zijn dusdanig opgezet dat u na afloop het geleerde gelijk in de praktijk kunt toepassen. We hechten grote waarde aan het delen van kennis en kunde. Dit kan zijn door het inbrengen van cases of plenaire discussie over actuele thema’s.

Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met ons op via infoacademy@coloplast.com of bel 033- 454 44 44. 

direct inschrijven

Darmfalen en voeding

Darmfalen en voeding

Lees hier meer
Sluiten

Darmfalen en voeding

Darmfalen en voeding

Locatie, data en tijd

Datum: 19 mei 2022
Locatie: Coloplast Academy, Softwareweg 1, Amersfoort
Tijd: 16.00- 20.30 uur
Accreditatie:  3 punten

Bij stoma’s en fistels kan de patiënt te maken krijgen met high output problemen. In sommige gevallen spreken we dan over darmfalen. De stoma- of fistelzorg bij deze patiënten betreft complexe zorg, welke specifieke kennis over voeding, vocht en medicatie vereist

 

Inhoud

Na aanleg van een ileostoma worden voeding en vocht nog belangrijker. Zeker in het geval van een Short Bowel Syndroom, maar ook bij high output problemen van stoma’s en fistels worden de adviezen hierover nog specifieker. Bij deze workshop gaan we dieper in op de oorzaken en gevolgen van darmfalen. U ontvangt informatie en adviezen over voeding en medicatie voor patiënten met een ileostoma, high outputstoma of fistel en de behandeling van Short Bowel Syndroom. Deze workshop biedt verdieping van uw theoretische kennis over vocht- en voedingsadviezen bij darmfalen. Aan de hand van casuïstiek krijgt u nieuwe inzichten en bruikbare adviezen voor uw dagelijkse praktijk. U leert wat de rol van arts en diëtist is in deze behandeling en hoe u zelf bij kunt dragen de vocht- en voedingsinname van uw patiënt te optimaliseren.

 

Na het volgen van de workshop


Heeft u kennis van de definitie, oorzaken en gevolgen van darmfalen • Kunt u benoemen welke adviezen t.a.v. vocht, voeding en medicatie belangrijk zijn voor patiënten met high output problemen • Kunt u patiënten met high output problematiek ondersteunen in het gebruik van een juiste vocht- en voedingsinname • Bent u bekend met de dieetbehandelingsrichtlijnen ileostoma en Short Bowel Syndroom • Bent u bekend met het belang en de meerwaarde van een multidisciplinaire behandeling bij high output problemen


Voor wie?

U bent een (ervaren) stomaverpleegkundige in een instelling en werkzaam op een afdeling of polikliniek. U bent verantwoordelijk voor de stomazorg.

 

Docent:

• Hester Wierda, diëtist darmfalenteam Radboudumc


direct inschrijven

Sluiten

Direct inschrijven

Ik schrijf me in voor
Persoonsgegevens


Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie