Biatain® Silicone met 3DFit®

De perfecte pasvorm voor elke wond

Biatain Silicone met 3DFit Technologie is een siliconen schuimverband dat zich vormt naar het wondbed en de ophoping van exsudaat vermindert, om zo optimale condities voor wondgenezing te creëren 

De kleefstoflaag met siliconen is nauw aansluitend zodat het verband op zijn plaats wordt gehouden, terwijl het toch met minimale pijn kan worden verwijderd (1,2). Biatain Silicone heeft een 3-delige non-touch opening, waardoor het verband gemakkelijk en aseptisch aan te brengen is.

De siliconen kleeflaag is nauw aansluitend zodat het schuimverband op zijn plaats wordt gehouden. Het verband kan gebruikt worden bij exsuderende chronische en acute wonden, zoals beenulcera, doorligwonden, niet-geïnfecteerde diabetische voetulcera, donorsites, postoperatieve wonden en traumatische wonden.

Biatain Silicone heeft een 3-delige non-touch opening, waardoor het verband gemakkelijk en aseptisch aan te brengen is.

Voorkomt de ophoping van exsudaat dankzij de 3DFit Technologie

Exsudaatmanagement: de sleutel tot een vlotte wondgenezing

Wondvocht verhindert de genezing van chronische wonden. Wanneer het niet goed beheerst wordt, kan wondvocht zich ophopen en lekken op de wondranden en de huid rondom de wond. Dat leidt tot een groter risico op maceratie en infectie.

Conventionele schuimverbanden kunnen een holte laten tussen het schuim en het wondbed. Zo neemt het risico op exsudaatophoping bij de patiënten toe, wat leidt tot een vertraagde genezing.

 

Biatain Silicone met 3DFit technologie vormt zich naar het wondbed tot 2 cm diep en creeërt zo een perfecte pasvorm.

Hierdoor vermindert exsudaatophoping en ook het risico op maceratie en infectie (4)

Bijna 80% van de wonden is minder dan 2 cm diep Bijna 80% van de wonden is minder dan 2 cm diep
Sluiten

Bijna 80% van de wonden is minder dan 2 cm diep

En dat is de diepte van bijna 80% van de wonden. De gemiddelde wonddiepte van een veneus beenulcus is 0,46 cm en die van een drukletsel 1,06 cm, terwijl een postoperatieve wonde gemiddeld 1,4 cm diep is. <sup>(2)<sup> Met Biatain Silicone beschikt u dus over breed inzetbare wondverbanden.

Sluiten

Gedocumenteerde voordelen in de klinische praktijk

Retroperspectieve studie: conformabiliteit van Biatain Silicone

Maak kennis met de patiënten

Bekroonde oplossing

Biatain Silicone met 3DFit Technology is beschikbaar in verschillende vormen en maten en is ook verkrijgbaar met zilver voor geïnfecteerde wonden en voor wonden met risico op infectie.

Referentielijst

Zie volledige lijst

References:

1: Digital survey among 2000 HCPs. (2017).

2: Braunwarth H., Forster J. (2018) Wound depth and the need of a wound filler in chronic wounds, SAWC.

3: Nielsen A. (2019). Fluid handling capacity of 10 silicone dressings – the importance of effective exudate management. Wounds UK

4: Braunwarth H, Christiansen C, (2017).  In vitro Testing of Bacterial Trapping in a Silicone Foam Wound Dressing. Wounds UK.

5: Bianchi J, et al (2019) A case series to consider the clinical effectiveness, patient satisfaction and potential health economic benefits of a silicone foam with 3DFit Technology in the management of wounds, Wounds U

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie