Erectiestoornis

Een erectiestoornis of erectiele disfunctie (ID) is een normaal, veelvoorkomend en goed behandelbaar probleem. Een effectieve en bevredigende behandeling van erectiestoornissen met een lichamelijke oorzaak is de penisprothese. Meer informatie over erectiestoornissen

Er bestaan verschillende penisprotheses: de semi-rigide of buigbare- en de hydraulische- of opvulbare penisprothese die beiden na manipulatie door de gebruiker een effectieve erectie creëren.

Een op de vier mannen ouder dan 60 jaar heeft in meer of mindere mate last van een erectiestoornis. Er zijn veel verschillende behandelingsmogelijkheden zoals: orale medicamenteuze behandelingen, intra-urethrale behandelingen en behandelingen met injecties en vacuümpompen.

Een betrouwbare en effectieve oplossing is een penisprothese. Ieder jaar kunnen wereldwijd ongeveer 20.000 mannen hun seksuele activiteiten weer volledig hervatten vanwege dergelijke producten.

 

Het leven gemakkelijker maken

Coloplast Porgès maakt het leven van mannen met een erectiestoornis al meer dan 35 jaar gemakkelijker.

Onze innovatieve producten en diensten komen tegemoet aan de meest uiteenlopende behoeften, van een eenvoudige, 1-delige, buigbare implanteerbare penisprothese tot onze geavanceerde, 3-delige, opvulbare Titan® penisprothese.

Sluiten

Producten

Hydraulische- of opvulbare penisprothese

Hydraulische- of opvulbare penisprothese

Deze prothese is gemaakt van siliconen en Bioflex; een soepel maar duurzaam biopolymeer, bootst het uiterlijk en de prestaties van een natuurlijke erectie optimaal na. Patiënten zijn erg tevreden over de Titan opvulbare penisprotheses. Meer informatie over onze opvulbare penisprotheses

Referenties

1. Gegevens in archief.

2. Köhler TS, Carrion R, et al. Initial evaluations for enhanced Coloplast Titan inflatable penile prosthesis: Results of a multicenter questionnaire. Gepresenteerd tijdens de jaarlijkse vergadering van ISSM/SMS 2012, Chicago, IL, VS. Augustus 2012.

3.Hakky TS, Bradley P, et al. 3D reconstruction of the corpus cavernosum with comparative 3D analysis of the inflatable penile prosthesis. Gepresenteerd tijdens de jaarlijkse vergadering van ISSM/SMS 2012, Chicago, IL, VS. Augustus 2012.

De opvulbare Coloplast Titan®- en Titan® OTR-penisprotheses (one-touch release pomp) bestaan uit 3 geïsoleerde, met vloeistof gevulde systemen:

 • een reservoir (dat in de buik wordt geplaatst)
 • twee cilinders (die in de penis wordt geplaatst)
 • een pomp (die in het scrotum wordt geplaatst)

Alle onderdelen worden aan elkaar gekoppeld met behulp van siliconen slangetjes. De Titan implantaten zijn MRI-veilig en latexvrij.

Hoge patiënttevredenheid

De twee nieuwe typen Titan protheses zijn enorm verbeterd ten opzichte van hun voorgangers en krijgen uitstekende beoordelingen van patiënten vanwege hun stevigheid, omvang en onzichtbaarheid na plaatsing. Andere eigenschappen waardoor de Titan protheses zo gewaardeerd worden door de gebruikers zijn:

 • Bioflex materiaal voor zeer sterke en rigide cilinders (1)
 • Gepatenteerd Lock-out™ veiligheidsventiel voorkomt het ongewenst/automatisch vullen van de catheters (1)
 • De hydrofiele coating verhoogt de absorptie van waterige oplossingen tijdens de implantatie(1)
 • One-Touch Release pomp (OTR) voor het gemakkelijk leeg laten lopen van de cilinders (1)
 • Invoerslangetjes (proximale basis) met een hoek van nul graden, voor een gemakkelijkere en optimale chirurgische plaatsing (2)
 • Zachte cilindertips voor een geschikte anatomische plaatsing (vgl. 3)
Sluiten
Semi-rigide of buigbare penisprotheses

Semi-rigide of buigbare penisprotheses

De buigbare Genesis® penisprothesen zijn eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken door de patiënt. Het is de enige buigbare penisprothese met een hydrofiele coating die waterige oplossingen absorbeert, voor een gemakkelijke chirurgische plaatsing. Meer informatie over onze buigbare penisprotheses

De buigbare Genesis penisprothesen zijn niet alleen gemakkelijk te implanteren, ze vormen ook een eenvoudige oplossing voor patiënten met een verminderde vinger- en/of handfunctie, vermoeide handspieren of bewegingsbeperkingen.

Hydrofiele coating

De Genesis is de enige buigbare penisprothese met een hydrofiele coating die de waterige oplossing waarin de prothese voor implantatie gedoopt dient te worden absorbeert. Hierdoor kan de chirurg de waterige oplossing beter afstemmen op de klinische conditie van de patiënt en is het product gemakkelijk en snel te plaatsen.

Andere kenmerken:

 • Geen veren, kabeltjes of bewegende interne delen die de betrouwbaarheid kunnen beïnvloeden
 • De kolomsterkte van de distale schacht voorkomt vervorming
 • Kan zo geplaatst worden dat het implantaat zich niet terug kan trekken.
 • Variabele lengte de lengte kan worden aangepast aan de lichaamslengte van de patiënt
 • Gemakkelijk te connecteren  geen speciaal gereedschap nodig.
Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie