Onze duurzaamheidsstrategie

Een verantwoorde bedrijfsvoering die toekomstbestendig én duurzaam is, dat is waar Coloplast zich wereldwijd, gedreven door onze duurzaamheidsstrategie, dagelijks voor inspant. Dit doen we met focus op het verbeteren van producten en verpakkingen en door het verminderen van uitstoot. Dit doen we doormiddel van samenwerkingsprojecten, budget te alloceren en ons aan te sluiten bij de UN Sustainability Development Goals (SDG’s) en de business ambitie in lijn met het Akkoord van Parijs.

Duurzaamheidsnieuws

22 mrt 2023

Coloplast’s duurzaamheidsinitiatieven nog tastbaarder

De eerste batch iPhone-hoesjes, gemaakt in het kenmerkende Coloplast-turkoois, zal over een paar weken klaar zijn en zal worden uitgedeeld aan collega's in Zhuhai – China- als dank aan het hele team voor hun inzet voor ons duurzaamheidswerk.

Een van de meest recente initiatieven is het gebruik van SpeediCath-productafval voor recycling en om te zetten in grondstof voor het vervaardigen van iPhone-hoesjes. Hoewel het grootste deel van het afval van de productie van SpeediCath-katheters kan worden gerecycled naar hoogwaardige materialen, kan ongeveer 11% van het afval niet op deze manier worden gerecycled. In samenwerking met een lokale zakenpartner heeft het Zhuhai-team iPhone-hoesjes geïdentificeerd als een goed alternatief voor deze afvalonderdelen.

 

"Onze benadering van duurzaam afvalbeheer is divers: we voeren veranderingen door, bijvoorbeeld om afval te verminderen en het te scheiden in schonere onderdelen van gevaarlijk tot recyclebaar afval om nog meer van ons afval te recyclen. We zijn blij en trots om deze iPhone-hoes met onze collega's te delen als een zeer tastbaar bewijs van onze toewijding aan een duurzamere productie op de Coloplast-site in Zhuhai!" zegt vice-president Carsten Lindkvist, algemeen directeur van Coloplast China.

1 jan 2023

Meest duurzame MedTech-bedrijf 2023

Coloplast is vereerd om tot de meest duurzame bedrijven ter wereld van 2023 te behoren - als het meest duurzame MedTech-bedrijf! Tweede jaar op rij!

Deze week publiceerde Corporate Knights hun #Global100-lijst van de meest duurzame bedrijven van 2023, waarin Coloplast het meest duurzame bedrijf in onze sector is en nummer 43 in het algemeen. "We zijn vereerd en nederig dat we voor het tweede jaar op rij zijn opgenomen in de Global 100-lijst - dit is een bewijs van hoe ons lange termijn inzet m.b.t. duurzaamheid een geïntegreerd onderdeel van het leven bij Coloplast wordt. Het is ook een bekroning op het harde werk van collega's uit alle bedrijfsgebieden die samenwerken om met leveranciers, zakenpartners, klanten en gebruikers op een duurzamere manier zaken te doen.

 

Maar ons duurzaamheidstraject is nog lang niet voorbij: we werken aan zeer ambitieuze doelstellingen voor het verminderen van emissies en onze producten en verpakkingen, dus we hebben kijken uit naar de toekomst!" zegt Nassera Ahmed, Senior Director of Sustainability bij Coloplast. #Coloplast #MakingLifeEasier #Duurzaamheid

Ons Duurzaamheidsrapport

Al meer dan zes decennia werken we eraan om het leven van mensen met intieme zorgbehoeften gemakkelijker te maken. Vandaag de dag helpen we meer dan twee miljoen mensen – en we streven ernaar om de komende jaren nog veel meer mensen te kunnen helpen. Vorig jaar lanceerden we onze Strive25-strategie met een duidelijke prioriteit om ons bedrijf op een duurzamere manier te runnen. 

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie