De perfecte pasvorm met Biatain Silicone

Wanneer u als verpleegkundige een patiënt met een wond behandelt, doet u er alles aan om optimale wondcondities te helpen creëren en infectie te voorkomen. Biatain Silicone helpt u om de wondranden van (sterk) exsuderende wonden te beschermen tegen maceratie, door de verticale absorptie van het exsudaat. Het verband sluit perfect aan op het wondbed. Dit helpt de ophoping van exsudaat te voorkomen en verkleind de kans op infecties. Op deze pagina leest u hoe Biatain Silicone u kan helpen bij het behandelen van mensen met een compliceerde wondgenezing.


Waarom is exsudaatmanagement belangrijk?

Te veel wondvocht verhindert de genezing van chronische wonden. Door gebruik van het juiste verband kunt u een vochtbalans creëren die de wondgenezing bevordert. Daarbij zal het risico op lekkage van het wondvocht, verweking en ontsteking van de wond verminderen.

Vraag direct een gratis sample aan

Bent u een zorgprofessional en behandelt u in de praktijk veel wonden? Vraag hier een gratis sample aan.

Voer hieronder het adres in waar u het sample wenst te ontvangen:
Welke sample wilt u aanvragen?


Zie Biatain Silicone in actie!

Biatain Silicone vermindert het risico op maceratie en infectie

Biatain Silicone is geschikt voor sterk exsuderende wonden tot 2 cm diep.

De aansluiting op het wondbed (zie video) helpt de ophoping van wondvocht voorkomen en draagt bij aan een vochtig wondmilieu. Biatain Silicone heeft een 3-delige non-touch opening, waardoor het verband gemakkelijk en aseptisch aan te brengen is.

De eigenschappen Biatain Silicone zorgen voor:

 

Lange draagtijd, minder verbandwissels

Biatain Silicone heeft een hoge vloeistof verwerkingscapaciteit, dankzij het hoge absorptie-vermogen van het verband i.c.m. de semi permeabele topfilm die wondvocht laat verdampen (maar geen water of bacteriën van buitenaf doorlaat).

Biatain Silicone kan hierdoor tot 7 dagen gedragen worden. Dit bevordert het genezingsproces en leidt tot minder verbandwissels, dit reduceert de druk op de zorg. 

 

Minder pijn bij verbandwissels

Daarnaast bevordert Biatain Silicone het comfort van de patiënt. Biatain Silicone staat bekend om de minimale pijn bij verwijdering en heeft een zachte en huidvriendelijke siliconen kleeflaag. Deze zachte adhesie helpt weefselschade bij verbandwissels voorkomen. 

Internationaal consensus over de belangrijkste stappen bij wondzorg

Download hier het consensuspaper over de belangrijkste stappen bij wondzorg en het verbeteren van kwaliteit van leven voor de patiënt, dat met behulp van 85 internationale wondexperts tot stand is gekomen. 

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie