Een schuimverband moet zich vormen naar het wondbed

De zorg voor een patiënt met een complexe wond kan een uitdagend en onzeker proces zijn. Als zorgprofessional doet u er alles aan om optimale genezingsomstandigheden te creëren, infectie te voorkomen en de pijn voor uw patiënt te minimaliseren.

Wanneer er bij het bedekken van de wond een holte ontstaat tussen het wondbed en het wondverband kan exsudaat zich ophopen. Dit verhoogt het risico op maceratie en infectie.

  • 98% van de wondzorgprofessional geeft daarom aan dat het opvullen of managen van de holte tussen het wondbed en het verband belangrijk of zeer belangrijk is voor een effectieve wondgenezing(1). 

  • 83% van de wondzorgprofessional vindt dat de beste verbandkeuze bij wonden tot 2 cm diep, een verband is dat de wondbodem raakt(1).

Biatain Silicone heeft een zachte adhesie, een hoog absorptie vermogen en vormt zich naar het wondbed tot 2 cm diep. Dit helpt u een vochtig wondmillieu te behouden, de ophoping van exsudaat te voorkomen en zo de kans op infectie te verkleinen.

Bekijk de video en zie hoe het werk!

 

Meer weten over Biatain Silicone en een gratis sample ontvangen? Of liever een scholing op locatie? Vul het contactformulier in!

Bent u een zorgprofessional en behandelt u in de praktijk veel wonden? Wij komen graag in contact om te kijken hoe wij u kunnen helpen de wondzorg binnen uw organisate te optimaliseren.

Ik wil graag contact over:
Wij streven ernaar binnen 7 werkdagen contact op te nemen.

Waarom is het opvullen van de holte belangrijk?

Teveel wondvocht verhindert de genezing van complexe wonden en verhoogt het risico op infectie. Wanneer er een holte ontstaat tussen het verband en het wondbed kan wondvocht zich ophopen in het wondbed. Door gebruik van het juiste verband kunt u een vochtbalans creëren die de wondgenezing bevordert. Daarbij zal het risico op lekkage van het wondvocht, verweking en ontsteking van de wond verminderen.

Biatain Silicone is een siliconen schuimverband geschikt voor matig tot sterk exsuderende wonden. De aansluiting op het wondbed tot 2 cm diep helpt de ophoping van wondvocht voorkomen en draagt bij aan een vochtig wondmilieu. Daarnaast kan het u helpen om het gebruik van fillers te reduceren. 

De eigenschappen Biatain Silicone:

De eigenschappen van Biatain Silicone schuimverband dragen bij aan:

Lange draagtijd, minder verbandwissels

Het verminderen van het aantal (soms pijnlijke) verbandwissels bevordert de wondheling en geeft u net dat beetje extra tijd voor andere dingen. Lees hier hoe

Biatain Silicone heeft een hoge vloeistofverwerkingscapaciteit, dankzij het hoge absorptie-vermogen van het verband i.c.m. de semi permeabele topfilm die wondvocht laat verdampen (maar geen water of bacteriën van buitenaf doorlaat).

Biatain Silicone kan hierdoor tot 7 dagen gedragen worden. Dit bevordert het genezingsproces en leidt tot minder verbandwissels, dit reduceert de druk op de zorg. 

Sluiten

Een verminderd risico op maceratie en infectie

Om een optimale wondgenezing te bevorderen. Lees hier waardoor

Biatain Silicone is geschikt voor matig tot sterk exsuderende wonden.

De aansluiting op het wondbed (zie video) helpt de ophoping van wondvocht voorkomen en draagt bij aan een vochtig wondmilieu. Biatain Silicone heeft een 3-delige non-touch opening, waardoor het verband gemakkelijk en aseptisch aan te brengen is.

Sluiten

Minder pijn bij verbandwissels

Biatain Silicone staat bekend om de minimale pijn bij verwijdering. Lees hier waarom

Biatain Silicone bevordert het comfort van de patiënt. Het verband staat bekend om de minimale pijn bij verwijdering en heeft een zachte en huidvriendelijke siliconen kleeflaag. Deze zachte adhesie helpt weefselschade bij verbandwissels voorkomen. 

Sluiten

Biatain® Silicone heeft volgens de NHS (nationale gezondheidsdienst van het Verenigd Koninkrijk) een hogere vloeistofverwerkingscapaciteit dan negen andere verbandmerken*.

 

NL WSC Biatain Sillicone NHS data

Refenece 1: the Gap challenge report, 2019

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie