Instructiefilmpjes katheters

Instructiefilmpjes voor kinderen

Instructiefilmpjes darmspoelsysteem

Darmspoelen met Peristeen Plus

Darmspoelen met Peristeen Plus

Peristeen Plus is een innovatief darmspoelsysteem voor mensen die last hebben van feces incontinentie of chronische obstipatie. Darmspoelen vermindert of voorkomt het ongewild verlies van vocht, slijm of ontlasting op een ongewenst tijdstip.

Bekijk de video over darmspoelen
Sluiten

Darmspoelen met Peristeen Plus

Peristeen Plus is een unieke manier voor het legen van de darm en wordt gebruikt om fecale incontinentie en chronische obstipatie te voorkomen.
Het systeem is speciaal ontworpen om gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken. Dit biedt onafhankelijkheid voor de gebruiker en een gevoel van vertrouwen. Bij klinische testen met patiënten met een dwarslaesie vermindert het Peristeen Plus systeem fecale incontinentie en obstipatie en biedt het een betere kwaliteit van leven(2).


Hoe werkt het?

Peristeen Plus is een techniek voor het legen van de darm door lauw kraanwater (36-38°C) via een catheter in het rectum in te brengen. De gebruiker zit op het toilet terwijl het water in het rectum wordt gepompt. Het water verwijdert zich vervolgens uit de darm in het toilet, samen met de ontlasting. De resultaten zijn doorgaans zo effectief dat de meeste gebruikers de procedure slechts om de dag hoeven uit te voeren.


Hoe kunnen patiënten beginnen met het gebruik van Peristeen Plus?

De personen moeten worden beoordeeld door een gekwalificeerde arts of verpleegkundige om ervoor te zorgen dat deze methode voor hen geschikt is. De procedure kan hen dan worden aangeleerd om het beste resultaat te verkrijgen. Zodra mensen met het systeem vertrouwd zijn, kan het hen vertrouwen geven om meer uit hun dagelijkse leven te halen.

 

Download de brochure met bestelinformatie en artikelnummers (pdf).

Sluiten
Aan de slag met Peristeen® Plus

Aan de slag met Peristeen® Plus

Een product als Peristeen Plus gebruiken om uw darmen te legen kan in het begin een uitdaging zijn. Maar met de juiste training en de juiste routine zult u er al snel de voordelen van merken.

Bekijk de stap-voor-stap instructie voor volwassenen
Sluiten

Aan de slag met Peristeen® Plus

pictogram

 

Het dagelijks of om de dag gebruiken van Peristeen Plus, zoals aanbevolen door uw arts of verpleegkundige, helpt verlies van ontlasting en obstipatie voorkomen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekkage en u zelfverzekerd de dingen waar u zin in heeft kunt ondernemen.

 

Neem de tijd

Door het gebruik van Peristeen Plus zult u moeten wennen aan een nieuwe routine, maar de inspanning is het waard. Het regelmatig legen van uw darmen kan een groot verschil uitmaken voor uw kwaliteit van leven.

De drie belangrijkste dingen om te onthouden voor het starten met Peristeen Plus: 

  • Gebruik Peristeen Plus regelmatig. Houd u aan het schema dat uw arts of verpleegkundige u heeft aanbevolen. Het regelmatig legen van uw darmen met Peristeen Plus helpt verlies van ontlasting en obstipatie voorkomen. Het kan ook de tijd die u nodig heeft om voor uw darmen te zorgen verminderen. 
  • Kies voor het legen van uw darmen een moment uit waarop u niet gehaast bent of gestoord kan worden. De exacte tijd waarop u uw darmen leegt is niet belangrijk, maar probeer dit elke dag op dezelfde tijd te doen, om de regelmaat te bevorderen. 
  • Houd regelmatig contact met uw arts of verpleegkundige tijdens de eerste paar maanden van het gebruik van Peristeen Plus. Hij of zij kan u helpen met eventuele vragen die u zou kunnen hebben en uw routine aan te passen als dat nodig is. Voor advies en ondersteuning kunt u ook contact opnemen met Coloplast® Care. 
Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie