Darmspoelen met Peristeen®

Als u darmklachten heeft of als uw kringspieren om de één of andere reden niet goed functioneren, kunt u last krijgen van chronische obstipatie of ongewild verlies van ontlasting (feces incontinentie). Sommige mensen kunnen last van beide hebben. Darmspoelen kan u helpen de obstipatie of feces incontinentie onder controle te houden. Veel mensen zijn geholpen met deze therapie.

Met Peristeen worden de darmen effectief geleegd, waardoor ongewild verlies van ontlasting wordt voorkomen. Deze website geeft u informatie over darmspoelen met behulp van het Peristeen systeem. De informatie die u hier vindt kunt u met uw arts bespreken. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met onze productspecialisten via het gratis nummer 0800 022 98 98.

Darmspoelen met Peristeen

Darmspoelen met Peristeen

Peristeen is een innovatief darmspoelsysteem voor mensen die last hebben van feces incontinentie of chronische obstipatie. Darmspoelen vermindert of voorkomt het ongewild verlies van vocht, slijm of ontlasting op een ongewenst tijdstip.

Bekijk de video over darmspoelen
Sluiten

Darmspoelen met Peristeen

Peristeen is een unieke manier voor het legen van de darm en wordt gebruikt om fecale incontinentie en chronische obstipatie te voorkomen.
Het systeem is speciaal ontworpen om gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken. Dit biedt onafhankelijkheid voor de gebruiker en een gevoel van vertrouwen. Bij klinische testen met patiënten met een dwarslaesie vermindert het Peristeen systeem fecale incontinentie en obstipatie en biedt het een betere kwaliteit van leven(2).


Hoe werkt het?

Peristeen is een techniek voor het legen van de darm door lauw kraanwater (36-38°C) via een catheter in het rectum in te brengen. De gebruiker zit op het toilet terwijl het water in het rectum wordt gepompt. Het water verwijdert zich vervolgens uit de darm in het toilet, samen met de ontlasting. De resultaten zijn doorgaans zo effectief dat de meeste gebruikers de procedure slechts om de dag hoeven uit te voeren.


Hoe kunnen patiënten beginnen met het gebruik van Peristeen?

De personen moeten worden beoordeeld door een gekwalificeerde arts of verpleegkundige om ervoor te zorgen dat deze methode voor hen geschikt is. De procedure kan hen dan worden aangeleerd om het beste resultaat te verkrijgen. Zodra mensen met het systeem vertrouwd zijn, kan het hen vertrouwen geven om meer uit hun dagelijkse leven te halen.

 

Download de brochure met bestelinformatie en artikelnummers (pdf).

Sluiten
Aan de slag met Peristeen®

Aan de slag met Peristeen®

Een product als Peristeen gebruiken om uw darmen te legen kan in het begin een uitdaging zijn. Maar met de juiste training en de juiste routine zult u er al snel de voordelen van merken.

Bekijk de stap-voor-stap instructie voor volwassenen
Sluiten

Aan de slag met Peristeen®

pictogram

 

Het dagelijks of om de dag gebruiken van Peristeen®, zoals aanbevolen door uw arts of verpleegkundige, helpt verlies van ontlasting en obstipatie voorkomen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekkage en u zelfverzekerd de dingen waar u zin in heeft kunt ondernemen.

 

Neem de tijd

Door het gebruik van Peristeen zult u moeten wennen aan een nieuwe routine, maar de inspanning is het waard. Het regelmatig legen van uw darmen kan een groot verschil uitmaken voor uw kwaliteit van leven.

De drie belangrijkste dingen om te onthouden voor het starten met Peristeen: 

  • Gebruik Peristeen regelmatig. Houd u aan het schema dat uw arts of verpleegkundige u heeft aanbevolen. Het regelmatig legen van uw darmen met Peristeen helpt verlies van ontlasting en obstipatie voorkomen. Het kan ook de tijd die u nodig heeft om voor uw darmen te zorgen verminderen. 
  • Kies voor het legen van uw darmen een moment uit waarop u niet gehaast bent of gestoord kan worden. De exacte tijd waarop u uw darmen leegt is niet belangrijk, maar probeer dit elke dag op dezelfde tijd te doen, om de regelmaat te bevorderen. 
  • Houd regelmatig contact met uw arts of verpleegkundige tijdens de eerste paar maanden van het gebruik van Peristeen. Hij of zij kan u helpen met eventuele vragen die u zou kunnen hebben en uw routine aan te passen als dat nodig is. Voor advies en ondersteuning kunt u ook contact opnemen met Coloplast® Care. 
Sluiten

Peristeen Support

Dagelijks of om de dag darmspoelen, hoe hou ik dit vol? Het Peristeen Support team staat elke dag voor u klaar om de ondersteuning te bieden die u nodig heeft. 

Het Peristeen Support programma:

  • Huisbezoek (indien gewenst)
  • 1,5 jaar regelmatig telefonisch contact
  • Een informatiebrochure met handige tips en adviezen en een instructiekaart
  • 5 nieuwsbrieven

Darmzaken Expertise Centrum

Een Darmzaken Expertise Centrum is de plaats in een ziekenhuis of revalidatiecentrum waar u terecht kunt voor hoogwaardige zorg op het gebied van ontlastingsproblematiek. Kijk op www.darmzaken.nl voor meer informatie en een Darmzaken Expertise Centrum bij u in de buurt.

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie