Reizen

Om zo onbezorgd mogelijk de deur uit te gaan is het handig om wat extra voorbereidingsmaatregelen te treffen. Graag helpen we u hier een handje bij. We willen namelijk niet dat u zich laat tegen houden, waar u ook naar toe gaat! Op deze pagina vindt u tips en handige hulpmiddelen.

Voor vertrek

Onmisbare zaken voordat u weggaat

Onmisbare zaken voordat u weggaat

Waar moet u aan denken? Wat moet u meenemen? Hoe kunt u slimmer inpakken? Met deze nuttige tips bent u goed voorbereid. Lees hier wat u moet meenemen als u op reis gaat
Sluiten

Onmisbare zaken voordat u weggaat

Voor vertrek

  • Sluit een reisverzekering af.
  • Bestel ruim van tevoren extra producten, zodat u zeker weet dat u ze op tijd binnen hebt.
  • Verdeel uw benodigdheden over verschillende koffers/tassen, voor het geval dat uw bagage zoek raakt of uw vlucht vertraagd is.
  • Noteer de naam van uw product(en) in bijvoorbeeld uw telefoon, bij uw reisdocumenten of vraag onderaan deze pagina de ReisWijzer aan met daarin de MediPas. Het kan ook handig zijn om een foto van uw product te nemen.

 

Neem een handige 'travel-kit' mee met u mee.

  • Neem een 'travel-kit' mee, een handig pakket met alles wat u nodig heeft in het geval er iets gebeurt. Of u nu met de auto, de trien of het vliegtuig reist, het is altijd handig om uw meest essentiële benodigdheden en persoonlijke bezittingen in de buurt te hebben.

 

TIP: Het is wellicht een goed idee om compacte catheters te bestellen om mee te nemen. Compacte catheters hebben drie belangrijke voordelen voor onderweg:

  • Compacte catheters zijn al voorzien van een glijmiddel en dus altijd klaar voor gebruik. Hierdoor wordt ook de kans op bacteriën en dus urineweginfecties verkleind.
  • U kunt ze na gebruik in de prullenbak gooien of in uw binnenzak of handtas bewaren: discreet, simpel en schoon.
  • Altijd uit het zicht.

ReisWijzer

 

Vraag onderaan deze pagina de gratis ReisWijzer aan.

 

1. ReisInformatie
In de ReisInformatie vindt u informatie over de vergoeding van uw materiaal in het buitenland, tips voor het onbezorgd op pad gaan met de auto, de trein en het vliegtuig en een uitgebreide checklist met handige tips.

2. ReisPas 
In dit document vindt u de adressen van onze Coloplast vestigingen in de tien meest bezochte vakantielanden, inclusief telefoonnummer, e-mailadres en openingstijden. Hierdoor wordt u in ieder land optimaal geholpen, mocht er onverhoopt iets mis gaan.

3. MediPas
Deze kaart bevat een overzicht van de door u gebruikte producten en helpt u bij het reizen met het vliegtuig. Daarnaast wordt in acht verschillende talen uitgelegd dat de houder van deze pas gebruiker is van stoma- en/of  incontinentiemateriaal.

Sluiten
De temperatuur heeft effect op uw producten

De temperatuur heeft effect op uw producten

De temperatuur beïnvloedt de flexibiliteit van de catheter en kan ook invloed hebben op de draagtijd van een condoomcatheter. Wees dus voorzichtig en besteed extra aandacht aan de producten als de weersomstandigheden veranderen. Meer informatie over bewaren en gebruik
Sluiten

De temperatuur heeft effect op uw producten

Bewaren van intermitterende catheters

We adviseren u de producten te allen tijde op kamertemperatuur te bewaren. Het kort bewaren van de producten bij extreme temperaturen (onder 0 °C en boven 60 °C) heeft echter geen invloed op de kwaliteit van het product. Uw catheters kunnen dus in het vrachtruim van het vliegtuig worden vervoerd, ook al is het daar koud. Wees u er wel van bewust dat hoe kouder de catheter is, des te stijver deze zal aanvoelen. Het kan een goed idee zijn om de catheter voor gebruik met uw handen op te warmen. Anderzijds zal de catheter zachter worden als deze op een warme plaats wordt opgeslagen.

Warm weer heeft een effect op de condoomcatheter

Als u gebruikmaakt van een condoomcatheter met urine-opvangzak en verblijft in een warmer klimaat, wees u er dan van bewust dat de condoomcatheter minder lang mee zal gaan, omdat u meer zult zweten. Het is dus belangrijk dat u meer condoomcatheters meebrengt dan u normaal gebruikt. 

Sluiten

Tips voor onderweg

Reizen met het vliegtuig

Reizen met het vliegtuig

Voorkom problemen bij de veiligheidscontrole en stap zonder zorgen om uw hulpmiddelen in het vliegtuig. Lees de tips voor reizen met het vliegtuig. Tips voor reizen met het vliegtuig
Sluiten

Tips voor reizen met het vliegtuig

Beperkingen op handbagage gebaseerd op informatie van Schiphol Amsterdam Airport

Uw ticket boeken

Het kan handig om bij het boeken van uw ticket een stoel op de achterste rij te boeken, in de buurt van de toiletten. In dit geval zit u misschien wat rustiger in het vliegtuig, mocht u zich zorgen maken.

Plan uw toiletbezoeken; het is bijvoorbeeld een goed idee om vlak voor het boarden te catheteriseren, zodat u zich daar eenmaal in de lucht geen zorgen over hoeft te maken.

Ga met een gerust hart door de douane

U kunt onderaan de pagina gratis de ReisWijzer bestellen met daarin de MediPas; hierin wordt in meerdere talen uw aandoening uitgelegd, aangegeven welke medische hulpmiddelen u bij u draagt en waarom u wellicht ondersteuning en privacy nodig hebt als u door de controle gaat.

Vloeistoffen in uw handbagage

Geen van de Coloplast catheters bevat meer water dan de toegestane limiet.

De catheter is zichtbaar als uw bagage door het röntgenapparaat op het vliegveld gaat, dus u hoeft uw catheters niet te laten zien.

Vergeet niet dat er beperkingen bestaan op de hoeveelheid vloeistoffen die u mag meenemen in uw handbagage. Pak vloeistoffen indien mogelijk in uw ruimbagage. Onder vloeistoffen wordt verstaan: alle soorten drank, vloeibaar of semivloeibaar voedsel, cosmetica en toiletartikelen, sprays, pasta's en crèmes, gels, contactlensvloeistof en enige andere vloeistoffen of voorwerpen met een vergelijkbare consistentie*.

Als u toch vloeistoffen in uw handbagage meeneemt: niet meer dan 100 ml per verpakking, de verpakkingen moeten in één doorzichtige hersluitbare plastic zak worden vervoerd die niet meer dan 1 liter mag bevatten, en u mag maar 1 plastic zak per persoon meenemen.

Voor meer informatie kunt u de website van de luchthaven raadplegen voordat u gaat reizen.

Sluiten
Een toilet zoeken

Een toilet zoeken

Als u de deur uit gaat, kan dit betekenen dat u extra voorbereidingen moet treffen en soms wel eens voor uitdagingen komt te staan. Lees deze tips en ga beter voorbereid op reis. Lees deze tips en ga beter voorbereid op reis.

Wees goed voorbereid

Bekijk of de plekken die u wilt bezoeken over een toilet beschikken. Dit is vooral handig als u een toilet nodig heeft dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. U kunt dit meestal op internet vinden of anders even bellen als u twijfelt. Controleer ook of het gebruikelijk is om te betalen voor het gebruik van de toiletten en zorg ervoor dat u kleingeld in de lokale valuta bij u hebt.

Het kan heel handig zijn om het woord voor ‘toilet’ in de plaatselijke taal te leren.

Als u een beperking hebt, is het raadzaam om hiervoor een kaart aan te schaffen die u kunt laten zien. Vraag uw zorgverlener hiernaar. 

Het gebruik van een catheter – plan uw schema

Plan uw toiletbezoeken gedurende de dag. Stel een horloge- of telefoonalarm in als u zich zorgen maakt dat u misschien vergeet wanneer het tijd is om te catheteriseren.

WheelMate

Met de WheelMate-app kunt u in veel plekken wereldwijd toiletten en parkeerplaatsen vinden. En dat niet alleen: mensen die het toilet eerder bezocht hebben, kunnen er een cijfer voor geven en een beoordeling op de site plaatsen - en dat kunt u ook doen.

Download WheelMate™ voor de iPhone/iPad of Android-apparaten

Sluiten

Op uw bestemming

Eten en drinken – belangrijk om te onthouden

Eten en drinken – belangrijk om te onthouden

Een verandering in omgeving en routine heeft vaak invloed op onze spijsvertering. Vermijd obstipatie (verstopping of constipatie) en uitdroging, omdat dit uw blaasproblemen en darmklachten kan verergeren. Tips voor eten en drinken
Sluiten

Tips voor eten en drinken

We mogen allemaal wel eens ‘zondigen’, bijvoorbeeld op vakantie, maar die vakantie kan onze maag soms slecht verdragen.  Onthoud dat wanneer u van tijdzone verandert, het sowieso even kan duren voordat uw lichaam aan een nieuwe routine went. Lees tips over eten en drinken voor een zorgeloze vakantie.

 

Wateradviezen

Als u reist in warm klimaat kunt u uitgedroogd raken. U moet atlijd proberen om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken, tenzij uw zorgverlener u andere instructies heeft gegeven. Als het warm weer is, verliest u meer vocht en is het dus verstandig om meer te drinken.

  • Als u niet zeker bent over de kwaliteit van het drinkwater, koop dan flessenwater.
  • Poets uw tanden niet met leidingwater – koop in plaats daarvan een fles water.
  • Drink voldoende water (drink niet te veel alcohol, koffie en zoete drankjes omdat deze de kans op uitdroging verhogen).
  • Afhankelijk van waar u op reis gaat, moet u misschien ook voorzichtig zijn met ijs, fruit en groente.
  • Draag altijd een fles water bij u zodat u regelmatig een slok kunt nemen.

Hoe weet u of u voldoende water drinkt? Om uw hydratatieniveau te bepalen, kunt u naar de kleur van uw urine kijken. Als u goed gehydrateerd bent, zal uw urine licht van kleur zijn en zult u vaker moeten plassen.

Waar u aan moet denken bij eten

Het eten van andere soorten voedsel kan uw darmen beïnvloeden. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar u aan moet denken.

  • Wat u ook eet, zorg ervoor dat het goed is bereid – met name vis- en vleesgerechten.
  • Probeer vezelrijk voedsel te eten
  • Eet geen rauwe groenten die zijn gewassen in leidingwater in landen waar het leidingwater niet veilig is om te drinken.
Sluiten
Bij noodgevallen

Bij noodgevallen

Bekijk van tevoren waar u medische hulp kunt krijgen en hoe u Coloplast op uw bestemming kunt bereiken. Wees voorbereid op noodgevallen
Sluiten

Wees voorbereid op noodgevallen

Het is ook de moeite waard om van tevoren uit te zoeken waar en hoe u op uw reisbestemming medische hulp kunt krijgen. Als u een langere reis gaat maken, moet u nagaan of het mogelijk is om de vereiste benodigdheden lokaal te verkrijgen. Uw vaste leverancier kan wellicht een levering in het buitenland voor u regelen, als u dit ruim van tevoren aanvraagt.

Bekijk het ‘Coloplast wereldwijd'-document om te zien met wie u contact kunt opnemen voor ondersteuning op uw bestemming. U kunt ook onderaan de pagina de ReisWIjzer bestellen met daarin de ReisPas. Dit is een handige pas om mee te nemen met daarin de contactgegevens van Coloplast vestigingen.

Sluiten

ReisWijzer

Vakantie, een dagje uit, reizen - waardevolle dagen, waar u onbezorgd van wilt genieten. Om u daar bij te helpen, bieden wij u met de Coloplast ReisWijzer, deze bevat: 


1. ReisInformatie
In de ReisInformatie vindt u informatie over de vergoeding van uw materiaal in het buitenland, tips voor het onbezorgd op pad gaan met de auto, de trein en het vliegtuig en een uitgebreide checklist met handige tips.

 

2. ReisPas
In dit document vindt u de adressen van onze Coloplast vestigingen in de tien meest bezochte vakantielanden, inclusief telefoonnummer, e-mailadres en openingstijden. Hierdoor wordt u in ieder land optimaal geholpen, mocht er onverhoopt iets mis gaan.

3. MediPas
Deze kaart bevat een overzicht van de door u gebruikte producten en helpt u bij het reizen met het vliegtuig. Daarnaast wordt in acht verschillende talen uitgelegd dat de houder van deze pas gebruiker is van stoma- en/of  incontinentiemateriaal.

Vraag de ReisWijzer aan:

Via onderstaand formulier kunt u de ReisWijzer aanvragen.


* Verplichte velden

** Uw gegevens worden door Coloplast BV verwerkt conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Coloplast gebruikt de gegevens om te informeren naar uw ervaringen en om u informatie over producten en services toe te sturen. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet verstrekt aan derden. U kunt te allen tijde bezwaar aantekenen tegen de verwerking door Coloplast van uw gegevens.  Lees meer in onze disclaimer en privacy statement.

Disclaimer: Dit zijn algemene richtlijnen die u kunnen helpen bij veel voorkomende vragen. U dient de specifieke instructies te volgen van uw zorgverlener en van het product dat u gebruikt. Als uw verpleegkundige u enig specifiek dieetadvies heeft gegeven, dient u dat advies altijd op te volgen.

 

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie