Coloplast en u. Sterker samen

Onze belofte aan de gebruiker.

  • Wij willen u helpen een actief en volwaardig leven te leiden.

  • Wij willen graag horen welke uitdagingen voor u belangrijk zijn. Want dat helpt ons te begrijpen wat u hoopt te verwezenlijken.

  • En we willen graag van u leren – en met u delen wat we van anderen hebben geleerd over het leven met een blaas- of darmprobleem. 

  • We willen die vragen beantwoorden, waarvan u niet eens wist dat u ze had.

  • Wij zijn er voor u. We willen u graag helpen

 

Het ontstaan van Coloplast

Over het begin

In 1954 krijgt de Deense Thora Sørensen een stoma vanwege darmkanker. De stank en het ongemak zorgden ervoor dat Thora een teruggetrokken leven leidde. Haar zus, verpleegkundige Elise, zag dit met lede ogen aan en dacht: ‘Zou het niet fantastisch zijn, om een plastic wegwerpzakje te ontwikkelen, die het leven van mijn zus makkelijker maakt?’.

Bekijk de video Over het begin
Sluiten

Over het begin

In 1954 krijgt de Deense Thora Sørensen een stoma vanwege darmkanker. De stank en het ongemak zorgden ervoor dat Thora een teruggetrokken leven leidde. Haar zus, verpleegkundige Elise, zag dit met lede ogen aan en dacht: ‘Zou het niet fantastisch zijn, om een plastic wegwerpzakje te ontwikkelen, die het leven van mijn zus makkelijker maakt?’.

Dat idee liet ze niet meer los. Elise benaderde fabrikanten, maar niemand durfde het aan. Totdat verpleegkundige Johanne Louis-Hansen haar man, fabrikant Aage Louis-Hansen, kon overhalen het idee van Elise in productie te nemen. Toen in 1957 het eerste wegwerpstomazakje werd gepresenteerd was dat een wereldwijde primeur! Dit was het begin van Coloplast. Inmiddels bestaat ook Coloplast in Nederland ruim 25 jaar.

Sluiten
Ftalaten en PVC beleid Ftalaten en PVC beleid Ftalaten worden ingezet als weekmakers – dit zijn chemicaliën die toegevoegd worden aan plastic om de flexibiliteit, transparantie en duurzaamheid te vergroten. In medische hulpmiddelen wordt het ftalaat DEHP gebruikt als weekmaker om PVC producten zachter te maken. Ftalaten zijn vastgesteld als gevaarlijk en schadelijk voor het menselijk lichaam, dit betreft voornamelijk kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Lees meer over ons Ftalaten en PVC beleid

Ftalaten worden ingezet als weekmakers – dit zijn chemicaliën die toegevoegd worden aan plastic om de flexibiliteit, transparantie en duurzaamheid te vergroten. In medische hulpmiddelen wordt het ftalaat DEHP gebruikt als weekmaker om PVC producten zachter te maken. Van oorsprong is PVC het meest gebruikte plastic voor urine-opvangzakken en catheters. Ftalaten zijn vastgesteld als gevaarlijk en schadelijk voor het menselijk lichaam, dit betreft voornamelijk kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Volgens de REACH (EU chemische voorschriften) zijn fabrikanten verplicht om aan te geven welke producten geclassificeerde ftalaten bevatten in concentraties hoger dan 0,1% (w/w).
Het beleid van Coloplast is om over de inhoud van ftalaten in onze producten te communiceren, hoe gering de concentratie ook is en alternatieve producten zonder ftalaten aan te bieden.

Als een product ftalaten bevat, zal op de verpakking of in de handleiding van het product een label aanwezig moeten zijn. Het label bestaat uit een driehoek met ronde hoeken, met daarin de tekst PHT. Op de zijden van de driehoek staat aangegeven over welke ftalaat we spreken, bijvoorbeeld DEHP.
Er is een label voor elk type en een label voor een product dat alle drie de types ftalaten bevat:

Coloplast hecht er tevens groot belang aan om milieubewustzijn en productinnovatie te combineren. Het milieu speelt dan ook een prominente rol bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De impact van materiaalkeuze en productie op het milieu wordt nauwkeurig beoordeeld, waarbij rekening gehouden wordt met alle stadia: van grondstof tot afval.

Het PVC beleid van Coloplast heeft geleid tot continue verbetering van het productassortiment. Ook binnen de continentiezorg. Zo zijn alle SpeediCath catheters, de Conveen Security+ urine-opvangzakken en de Conveen Optima condoomcatheters 100% vrij van PVC en ftalaten.

Wilt u meer weten over ftalaten en PVC en/of de producten die u gebruikt vrij zijn van ftalaten en PVC, kunt u contact opnemen Coloplast Care op het gratis telefoonnummer 0800-022 9898 of stuur een e-mail naar nlcare@coloplast.com.

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie