Inleiding

In dit gedeelte vindt u meer informatie over de innovatieve stomazorg van Coloplast. Lees meer over onze onderzoek- en dialoogprogramma's en onze klantgerichte innovatieprocessen.

Waarom kiezen voor Coloplast?

Maakt het leven van mensen met een blaas- of darmprobleem gemakkelijker

Bij Coloplast luisteren we om de behoeften beter te kunnen begrijpen. Zo kunnen we nieuwe en betere methodes blijven ontwikkelen en de beste ideeën op de markt brengen. Ons doel is om een belangrijk verschil te maken in de levens van mensen. We werken graag nauw samen met u
Sluiten

Maakt het leven van mensen met een blaas- of darmprobleem gemakkelijker

Mensen met een stoma en en ook u als professional hebben iedere dag te maken met uitdagingen, soms klein en soms groot. Om hiermee te helpen, werken we nauw samen met deze twee groepen mensen en proberen we steeds betere oplossingen te bedenken.

Contact met zorgprofessionals
Het Coloplast Ostomy Forum (COF) is een wereldwijd netwerk voor stomaverpleegkundigen. Het forum speelt een belangrijke rol in onze productontwikkeling en wordt gebruikt om de behoeften van onze gebruikers te herkennen, bespreken en prioriteren. Dit forum evalueert nieuwe concepten en zorgt ervoor dat onze producten aan deze behoeften voldoen.

Nieuwe mogelijkheden door klantgerichte innovatie
Om te begrijpen met welke routines en uitdagingen mensen met een stoma dagelijks te maken hebben, bezoeken onze R&D-medewerkers ze thuis en volgen ze hun dagelijkse activiteiten en routines – zelfs tot in het toilet. Hierdoor kunnen we begrijpen met welke uitdagen ze te maken hebben, zodat we ze kunnen vertalen in effectieve oplossingen.

 

Wij luisteren en reageren al sinds 1954
Samenwerken met professionals en de mensen die onze producten gebruiken is voor Coloplast niet nieuw. Zo werken we al sinds 1954. Elise Sørensen was een wijkverpleegkundige. Haar zus Thora had net een stoma-operatie ondergaan en durfde niet meer naar buiten te gaan omdat ze bang was voor lekkage. Daarom ontwikkelde Elise het allereerste plakkende stomazakje ter wereld, zodat Thora - en duizenden mensen in dezelfde situatie - weer van het leven kon genieten. Een eenvoudige oplossing met grote gevolgen. 

Sluiten

Bewijs en klinisch onderzoek

Handige materialen en onderzoeken

Coloplast zet zich in om stomazorg te verbeteren. Om dit mogelijk te maken voeren we klinische onderzoeken uit om inzichten te krijgen die de zorg verder kunnen verbeteren en klinische instrumenten te ontwikkelen. Meer informatie over de instrumenten
Sluiten

Instrumenten en onderzoeken

Overzicht relevante studies

Publicaties

 

Ostomy Skin Tool:
Martins, L., Tavernelli, K., Serrano, J.L.C.
Introducing a peristomal skin assessment tool: The ostomy skin tool
WCET Journal 2008 Vol. 28 (2) p. 8-13

Jemec, GB., Martins, L., Claessens, I., Ayello, EA., Hansen, AS., Poulsen, LH., Sibbald, RG.
Asessing peristomal skin changes in ostomy patients: validation of the Ostomy Skin Tool.
British Journal of Dermatology 2011 Vol. 164 p. 330-335

Martins, L., Ayello, E.A., Claessens, I., Hansen, A.S., Poulsen, L.H., Sibbald, R.G., Jemec, G.B.
The Ostomy Skin Tool: tracking peristomal skin changes
British Journal of Nursing 2010 Vol. 19 (15) p. 960-964

Dialogue Study:
Porrett, T., Nováková, S., Schmitz, K., Klimekova, E., Aaes, H.
Leakage and ostomy appliances: results from a large-scale, open-label study in clinical practice
Gastrointestinal nursing Supplement 2011 Vol. 9 (2) p.19-23

Erwin-Toth, P., Thompson, SJ., Davis, JS.
Factors impacting the quality of life of people with an ostomy in north America: results from the dialogue study.
Journal of Wound Ostomy Continence Nursing 2012 Vol. 39 (4) p. 417-22

Health Economics:
Meisner, S., Lehur, P.-A., Moran, B., Martins, L., Jemex, G.B.E.

Peristomal skin complications are common, expensive and difficult to manage: a population based cost modelling study
PLOS One 2012 Vol. 7 (5) p. 1-8

DialogueStudyDialogueStudy

De DialogueStudy is een wereldwijd klinisch onderzoek dat is uitgevoerd om de dagelijkse ervaringen met de SenSura -stomamaterialen van Coloplast te documenteren. Dit onderzoek richt zich op de huidconditie en kwaliteit van leven. De DialogueStudy werd uitgevoerd tussen 2006 en 2010 en er deden meer dan 3.000 patiënten en 500 verpleegkundigen aan mee. Daarmee was het het grootste onderzoek ooit op het gebied van stomazorg.

De wereldwijde resultaten gaven aan dat veel mensen met een stoma last hebben van peristomale huidproblemen en dat een combinatie van  praktijkgerichte zorg en het gebruik van SenSura-producten leidde tot minder lekkages, minder ongeplande wisselingen en een veiliger gevoel.

Als u meer informatie wilt hebben over de DialogueStudy, neem dan contact op met uw rayonmanager.

Coloplast QoL (kwaliteit van leven)
De kwaliteit van leven vragenlijst (Stoma-QoL) is een eenvoudige, gevalideerde vragenlijst die gebruikt kan worden om de kwaliteit van leven van mensen met een stoma te meten. Hij kan ook gebruikt worden om angsten of zorgen te ontdekken. Meer informatie over de kwaliteit ven leven vragenlijst.

Ostomy Skin Study
De Ostomy Skin Study gaf aan dat mensen met een stoma regelmatig last hebben van peristomale huidproblemen en dat dit een negatief effect heeft op hun kwaliteit van leven. Ook bleek dat veel mensen met een stoma zich niet realiseren dat ze een huidprobleem hebben en dat ze daarom geen contact opnemen met hun stomaverpleegkundige. Dit onderzoek werd in 2004 in Denemarken uitgevoerd onder 199 patiënten en gaf de aanzet voor de grotere DialogueStudy.

Ostomy Skin Tool
De Ostomy Skin Tool is een efficiënt meetinstrument om peristomale huidproblemen te meten en te evalueren. Ook geeft het handvatten om de oorzaak te achterhalen en adviezen over hoe deze problemen kunnen worden behandeld.

Sluiten

BodyFit® Technology

BodyFit® Technology - omdat ieder lichaam anders is BodyFit Technology is het innovatieplatform van Coloplast op het gebied van stomazorg
Sluiten

Meer informatie over BodyFit® Technology

BodyFit® TechnologyBodyFit® Technology is ons nieuwe innovatieplatform op het gebied van stomazorg. Wij realiseren ons dat ieder lichaam anders is en dat motiveert ons om oplossingen te ontwikkelen die goed en comfortabel aansluiten op iedere lichaamsvorm om zo een goede pasvorm te creëren. We noemen dat mensgerichte innovatie.


Hetzelfde maar toch anders

Alle lichamen hebben één basisvorm, maar er bestaan eindeloos veel variaties op het gebied van vorm en afmetingen. En bovendien, ieder lichaam verandert voortdurend. We vallen af of worden zwaarder. Onze buiken worden dikker, onze spieren trekken zich samen. We bewegen en vaak behoorlijk snel. Sommige mensen moeten bovendien rekening houden met een hernia en/of littekens.

Als stomamateriaal niet goed aansluit op het lichaam, kan er lekkage ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat (te) veel mensen last hebben van lekkage en zich hier ook zorgen over maken. Coloplast gaat uit van de behoeften van mensen en is  begonnen met het ontwikkelen van producten die nauw aansluiten op het peristomale gebied.

BodyFit Technology nu en in de toekomst

Het BodyFit Technology-platform heeft al een positieve impact. Het eerste resultaat is SenSura Mio: een eendelig colostomazakje met de allereerste elastische huidplak. Deze huidplak vormt zich naar de individuele lichaamscontouren en creëert daardoor een perfecte pasvorm. Maar daar laten we het niet bij. Wij zetten al onze R&D-middelen in voor het platform en willen waardevolle relaties opbouwen met de mensen die onze producten gebruiken en met de professionals die ermee werken.

Door samen te werken krijgen we inzicht in de behoeften en uitdagingen waar mensen dagelijks mee te maken hebben en kunnen we de ontwikkeling van producten en materialen versnellen om een echt verschil te maken in de levens van mensen.

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie