Ons verhaal

Het verhaal van Coloplast begint in 1954. Elise Sørensen is een verpleegkundige. Haar zus Thora heeft net een stoma-operatie ondergaan en durft niet meer onder de mensen te komen omdat ze bang is dat haar stoma zou kunnen gaan lekken. Luisterend naar de problemen van haar zus, komt Elise op het idee van 's werelds eerste zelfklevende stomawegwerpzakje.
 
Op basis van Elises idee ontwikkelen Aage Louis-Hansen, een bouwkundig ingenieur en kunststofproducent, en zijn vrouw Johanne Louis-Hansen, een gediplomeerd verpleegkundige, het stomawegwerpzakje. Een stomazakje dat Thora – en duizenden andere mensen zoals zij – helpt hun leven te leiden op de manier zoals zij het willen.
 
Een eenvoudige oplossing die een wereld van verschil maakt.
 
Tegenwoordig houden wij ons bezig met Stomazorg, Continentiezorg, Wond- en Huidverzorging en Urologie. We zijn actief over de hele wereld en hebben meer dan 12.000 werknemers in dienst.

Innovatie begint met empathie

Innovatie begint met empathie

Toon video
Sluiten

Innovatie begint met empathie

In 1954 krijgt de Deense Thora Sørensen een stoma vanwege darmkanker. De stank en het ongemak zorgden ervoor dat Thora een teruggetrokken leven leidde. Haar zus, verpleegkundige Elise, zag dit met lede ogen aan en dacht: ‘Zou het niet fantastisch zijn, om een plastic wegwerpzakje te ontwikkelen, die het leven van mijn zus makkelijker maakt?’.

Dat idee liet ze niet meer los. Elise benaderde fabrikanten, maar niemand durfde het aan. Totdat verpleegkundige Johanne Louis-Hansen haar man, fabrikant Aage Louis-Hansen, kon overhalen het idee van Elise in productie te nemen. Toen in 1957 het eerste wegwerpstomazakje werd gepresenteerd was dat een wereldwijde primeur! Dit was het begin van Coloplast. Inmiddels bestaat ook Coloplast in Nederland ruim 25 jaar.

Sluiten
Over ons

Over ons

Onze mensen zijn het hart van Coloplast. Of we u nu persoonlijk ontmoeten, aan de telefoon spreken of tegenkomen op een beurs: wij hopen dat u aan iedere ontmoeting een prettig gevoel overhoudt. Lees meer Over ons
Sluiten

Over ons

Onze mensen zijn het hart van Coloplast. Of we u nu persoonlijk ontmoeten, aan de telefoon spreken of tegenkomen op een beurs: wij hopen dat u aan iedere ontmoeting een prettig gevoel overhoudt.
Wij staan voor u klaar en bieden graag persoonlijke ondersteuning en advies, op de momenten dat u dat nodig heeft. Zo maken wij uw leven met een blaas- of darmprobleem makkelijker.

Lees meer over Coloplast Care

Sluiten
Ftalaten en PVC beleid

Ftalaten en PVC beleid

Ftalaten worden ingezet als weekmakers – dit zijn chemicaliën die toegevoegd worden aan plastic om de flexibiliteit, transparantie en duurzaamheid te vergroten. In medische hulpmiddelen wordt het ftalaat DEHP gebruikt als weekmaker om PVC producten zachter te maken. Ftalaten zijn vastgesteld als gevaarlijk en schadelijk voor het menselijk lichaam, dit betreft voornamelijk kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Lees meer over ons Ftalaten en PVC beleid

Volgens de REACH (EU chemische voorschriften) zijn fabrikanten verplicht om aan te geven welke producten geclassificeerde ftalaten bevatten in concentraties hoger dan 0,1% (w/w).
Het beleid van Coloplast is om over de inhoud van ftalaten in onze producten te communiceren, hoe gering de concentratie ook is en alternatieve producten zonder ftalaten aan te bieden.

Als een product ftalaten bevat, zal op de verpakking of in de handleiding van het product een label aanwezig moeten zijn. Het label bestaat uit een driehoek met ronde hoeken, met daarin de tekst PHT. Op de zijden van de driehoek staat aangegeven over welke ftalaat we spreken, bijvoorbeeld DEHP.
Er is een label voor elk type en een label voor een product dat alle drie de types ftalaten bevat:

Coloplast hecht er tevens groot belang aan om milieubewustzijn en productinnovatie te combineren. Het milieu speelt dan ook een prominente rol bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De impact van materiaalkeuze en productie op het milieu wordt nauwkeurig beoordeeld, waarbij rekening gehouden wordt met alle stadia: van grondstof tot afval.

Het PVC beleid van Coloplast heeft geleid tot continue verbetering van het productassortiment. Ook binnen de continentiezorg. Zo zijn alle SpeediCath catheters, de Conveen Security+ urine-opvangzakken en de Conveen Optima condoomcatheters 100% vrij van PVC en ftalaten.

Wilt u meer weten over ftalaten en PVC en/of de producten die u gebruikt vrij zijn van ftalaten en PVC, kunt u contact opnemen Coloplast Care op het gratis telefoonnummer 0800-022 9898 of stuur een e-mail naar nlcare@coloplast.com.

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie