24% van de zorgverleners vindt het infectierisico een significante uitdaging bij de behandeling van wonden.2  

Één simpele oplossing kan helpen het risico op infectie te verminderen

Wist u dat bijna 80% van de wonden minder dan 2 cm diep is?1 Biatain Silicone vormt zich naar het wondbed tot 2 cm diep*, dit noemen we de 3DFit Technologie. Dit vermindert de ophoping van exsudaat en daarmee het risico op infectie. Voorkomen is beter dan genezen.

Door het absorptievermogen en de vorming naar het wondbed, kan Biatain Silicone helpen om het gebruik van fillers en het aantal verbandwissels te reduceren. Een simpele oplossing, waarmee we u helpen om eenvoud te creëren… daar waar dat kan!

Bekijk de video en zie hoe de 3DFit Technologie werkt.

 

Wanneer zich toch een infectie voordoet, wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk behandelen. Op deze pagina leggen we uit hoe Biatain Silicone Ag u daarbij kan ondersteunen.


Biatain Silicone sluit aan op het wondbed tot 2cm diep*

Teveel wondvocht verhindert de genezing van complexe wonden en verhoogt het risico op infectie. Wanneer er een holte ontstaat tussen het verband en het wondbed kan wondvocht zich ophopen in het wondbed. Daarbij kan het risico op lekkage van het wondvocht, verweking en ontsteking van de wond toenemen.

Door gebruik van het juiste verband kunt u een vochtbalans creëren die de wondgenezing bevordert. 

Biatain Silicone is een siliconen schuimverband geschikt voor matig tot sterk exsuderende wonden. De aansluiting op het wondbed tot 2 cm diep helpt de ophoping van wondvocht voorkomen en draagt bij aan een vochtig wondmilieu. 

Biatain Silicone met 3DFit Technologie:

Wanneer een antimicrobieel middel gebruiken? 

Om het infectierisico te minimaliseren en eenvoud te creëren in de dagelijkse praktijk, kunt u een verband gebruiken dat zich vormt naar het wondbed en exsudaat en bacteriën absorbeert en vasthoudt. 

Gebruik bij lokale infectie een verband met antiseptische eigenschappen. In onderstaande afbeelding laten we zien wanneer een Ag verband ingezet kan worden. 

Let op! Het nemen van de juiste (voorzorgs)maatregelen omvat uiteraard meer dan alleen het kiezen van het juiste verband. Een belangrijk onderdeel bij het voorkomen en behandelen infectie is de toepassing van reiniging en debridement. Als er sprake is van een systemische infectie, verwijs dan altijd door naar de hoofdbehandelaar.

Klik hier om meer te weten te komen over de preventie en behandeling van infectie. 

NL WSC Biatain Silicone Ag inzetten

Biatain Silicone Ag bestrijdt infecties waar het nodig is

Biatain Silicone is een Siliconen schuimverband voor de behandeling van geïnfecteerde wonden. Het heeft dezelfde 3DFit eigenschappen als Biatain Silicone (zonder Ag), maar dan met zilver. 

Wanneer Biatain Silicone Ag in contact komt met exsudaat, vormt het naar het wondbed, voor een optimale afgifte van zilverionen en het minimaliseren van het risico op bacteriegroei in exsudaat-ophopingen. Het verband  absorbeert exsudaat en houdt het vast, hierdoor vermindert het risico op verweking en verspreiding van infectie naar de wondranden en de huid rondom de wond.

Biatain Silicone Ag: voordelen van 3DFit met zilver

Vraag meer informatie en een sample aan

Ik wil graag contact over:
Wij streven ernaar binnen 7 werkdagen contact op te nemen.

NL WSC Biatain Silicone Key visual ovaal

Biatain® Silicone Ag en Biatain Ag zijn tot 7 dagen werkzaam tegen een breed spectrum van bacteriën en schimmels.

Biatain® Silicone Ag doodt ≥99,9% van de geteste bacteriën en schimmels tot 7 dagen lang (in vitro). Het verband vormt zich naar het wondbed en geeft direct zilver af aan het wondbed. De vormbaarheid van het verband vermindert het ophopen van exsudaat en daarmee het risico op infectie, terwijl er gedurende de gehele draagtijd doorlopend zilver vrijkomt.

NL WSC Biatain Silicone Ag Afgifte zilver

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie