Coloplast Zomerhulpmiddelen

SenSura® Mio minizakjes

 

In de zomer kan het prettig zijn om soms een kleiner stomazakje te dragen, bijvoorbeeld als u naar het strand gaat of leuke zomerse kleding wilt dragen. SenSura Mio minizakjes zijn kleiner van formaat en kunt u afwisselen met uw huidige materiaal.

Brava® elastische tape

 

Bij warm weer kan het zijn dat de randen van de huidplak niet zo goed blijven plakken als gewoonlijk. Brava elastische tape kan dan een oplossing zijn. Het zorgt ervoor dat de huidplak vast op zijn plaats blijft en geeft u zo een veilig gevoel.

scherm met vluchtschema

Vliegen met een stoma

Mogelijk maakt u zich zorgen als u een vliegreis gaat maken. Hoe gaat het bij de douanecontrole? Kan het zakje exploderen als de luchtdruk hoog is? En hoe zit het met de geluiden? Tips voor het vliegen
Sluiten

Tips voor het vliegen

Voordat u op reis gaat

Het kan handig zijn om bij het boeken van uw ticket een stoel dicht bij de toiletten te kiezen. Dan maakt u zich misschien minder zorgen en voelt u zich ook zekerder.

U kunt zoveel mogelijk meenemen in uw handbagage binnen de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij, maar omdat u geen schaar mag meenemen in uw handbagage raden we u aan om voordat u gaat vliegen uw huidplakken in de gewenste maat te knippen.

Door de douanecontrole

De beveiligingsscanner zou uw opvangzakje kunnen tonen maar u hoeft uw opvangzakje niet te laten zien. Het beveiligingspersoneel mag u niet vragen om uw kleren uit te trekken en ze mogen het opvangzakje niet aanraken.  Mogelijk vragen ze u om met uw hand over het zakje te wrijven aan de buitenkant van uw kleren, maar verder mogen ze niet gaan met hun onderzoek.  U kunt altijd uw reiscertificaat laten zien waarin wordt uitgelegd wat voor aandoening u hebt, welk medisch materiaal u bij zich hebt en waarom u ondersteuning en privacy nodig zou kunnen hebben.

In de lucht

Er bestaat een klein risico dat de druk ervoor kan zorgen dat het opvangzakje opbolt. Als dit gebeurt, hoeft u alleen maar naar het toilet te gaan en de lucht eruit te laten. En onthoud dat het opbollen net zo vaak ontstaat door iets wat u hebt gegeten of gedronken. Als u vliegt, moet u extra voorzichtig zijn met frisdrank. Als u zich een beetje zorgen maakt over de geluiden uit het opvangzakje zult u prettig verrast worden door het vele lawaai in een vliegtuigcabine.

Sluiten
applying barrier

Hitte en zonnebrand kunnen invloed hebben op de plakstrip

Een warm klimaat en zonnebrandcrème kunnen de kleefkracht beïnvloeden, maar we kunnen u daarbij helpen. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat de huidplaat beter blijft plakken. Tips voor een goede hechting
Sluiten

Tips voor een goede hechting

Warm klimaat

Als het klimaat zo warm is dat u meer dan gewoonlijk moet zweten, zou de huidplaat minder goed kunnen blijven plakken en is het mogelijk dat u vaker uw opvangzakje moet vervangen.

Zorg ervoor dat uw huid volledig droog is voordat u een nieuwe huidplaat aanbrengt zodat deze goed blijft plakken. Het kan een beetje lastig zijn als het weer heel heet en vochtig is. Als het niet goed lukt om uw huid droog te krijgen, kunt u een haardroger op een lage stand gebruiken om het gebied droog te maken (maar pas erop dat het niet te heet wordt en houd de haardroger uit de buurt van de stoma).

Zonnebrandcrème

Breng zonnebrandcrème aan nadat u de huidplaat hebt geplaatst omdat de crème de huidplak aan kan tasten en ervoor kan zorgen deze minder goed blijft plakken. Lees over het aanbrengen van zonnebrandcrème in het gedeelte “Gebruik zonnebrandcrème”.

Opslag

We raden aan om uw stomaspullen te bewaren op een koele plaats. Laat uw stomaproducten bijvoorbeeld niet lang in de auto liggen als het warm is omdat de warmte het kleefvermogen kan aantasten.

Praat met uw stomaverpleegkundige en zorg dat u de producten krijgt die u nodig hebt

Als u tijd gaat doorbrengen in een warmer klimaat is het mogelijk dat u meer producten nodig hebt dan gewoonlijk. Voor sommige mensen kan een huidplaat die beter blijft plakken heel nuttig zijn en als het de randen zijn die niet goed blijven plakken, kan elastische tape een mogelijke oplossing zijn. Sommigen hebben er baat bij om deodorant op de huid aan te brengen in het gebied dat onder de plakstrip komt te liggen.

Het is altijd een goed idee om met uw stomaverpleegkundige te overleggen voordat u op reis gaat als u vragen hebt. U kunt ook altijd contact opnemen met een van onze specialisten via 0800 022 98 98

Sluiten

Disclaimer

Dit zijn algemene richtlijnen bedoeld om u te helpen bij veel voorkomende vragen. U dient de specifieke instructies van uw zorgverlener op te volgen.

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie