Neurologische stoornissen
Een zenuwprobleem kan de blaasbeheersing beïnvloeden wanneer de zenuwen, die de boodschappen tussen de hersenen en de blaas overbrengen, niet goed werken.
Na een operatie
Elke operatie waarbij het voortplantingssysteem van de vrouw betrokken is, zoals verwijdering van de baarmoeder, kan de ondersteunende bekkenbodemspieren beschadigen, wat kan leiden tot incontinentie.
Obstructie
Een tumor ergens langs uw urinewegen kan de normale urinestroom blokkeren, wat leidt tot overloopincontinentie. Nierstenen, harde, steenachtige massa's die zich in de blaas vormen, kunnen soms leiden tot urineverlies.
Leeftijdsgerelateerde veranderingen
Veroudering van de blaasspier kan de capaciteit van de blaas om urine op te slaan verminderen.
Menopauze
Na de menopauze produceren vrouwen minder oestrogeen, een hormoon dat de bekleding van de blaas en de urinebuis helpt gezond te houden. De veroudering van deze weefsels kan de incontinentie verergeren.
Bevalling
Een bevalling kan de spieren die nodig zijn voor blaasbeheersing verzwakken en ook schade aanbrengen aan de zenuwen en het steunweefsel van de blaas, wat kan leiden tot een verzakte bekkenbodem (prolaps). Bij een verzakking worden de blaas, de baarmoeder, het rectum of de dunne darm uit hun normale positie in de vagina geduwd. Een verzakking kan incontinentie met zich meebrengen.
Zwangerschap
Hormonale veranderingen en het toegenomen gewicht van de baarmoeder kunnen leiden tot stressincontinentie.