Peristeen® Support programma

Peristeen Support is het ondersteuningsprogramma voor mensen die starten met Peristeen. Het helpt u bij het inpassen van darmspoelen in de dagelijkse routine en het tijdig signaleren en oplossen van problemen. Het programma omvat allerlei hulpmiddelen:

  • U ontvangt een informatiemap en nieuwsbrieven
  • Regelmatig telefonisch contact voor persoonlijk advies en ondersteuning door Coloplast Care
  • Verpleegkundige Service voor extra support thuis

Peristeen Support Programma speciaal voor kinderen

Het Peristeen Support Programma voor kinderen bevat dezelfde drie elementen als het reguliere programma in aangepaste vorm:

  • De inhoud van de informatiemap is afgestemd op kinderen en ouders. De map bevat onder andere het boekje 'Poepen doe ik zo!'.
  • Telefonische ondersteuning en advies voor de ouders.
  • Verpleegkundige Service voor extra ondersteuning thuis. Aan de hand van duidelijke tekeningen wordt alles wat met spoelen te maken heeft uitgelegd.
Aan de slag met Peristeen® Plus

Aan de slag met Peristeen® Plus

Een product als Peristeen Plus gebruiken om uw darmen te legen kan in het begin een uitdaging zijn. Maar met de juiste training en de juiste routine zult u er al snel de voordelen van merken.

Bekijk de stap-voor-stap instructie voor volwassenen
Sluiten

Aan de slag met Peristeen® Plus

pictogram

 

Het dagelijks of om de dag gebruiken van Peristeen Plus, zoals aanbevolen door uw arts of verpleegkundige, helpt verlies van ontlasting en obstipatie voorkomen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekkage en u zelfverzekerd de dingen waar u zin in heeft kunt ondernemen.

 

Neem de tijd

Door het gebruik van Peristeen Plus zult u moeten wennen aan een nieuwe routine, maar de inspanning is het waard. Het regelmatig legen van uw darmen kan een groot verschil uitmaken voor uw kwaliteit van leven.

De drie belangrijkste dingen om te onthouden voor het starten met Peristeen Plus: 

  • Gebruik Peristeen Plus regelmatig. Houd u aan het schema dat uw arts of verpleegkundige u heeft aanbevolen. Het regelmatig legen van uw darmen met Peristeen Plus helpt verlies van ontlasting en obstipatie voorkomen. Het kan ook de tijd die u nodig heeft om voor uw darmen te zorgen verminderen. 
  • Kies voor het legen van uw darmen een moment uit waarop u niet gehaast bent of gestoord kan worden. De exacte tijd waarop u uw darmen leegt is niet belangrijk, maar probeer dit elke dag op dezelfde tijd te doen, om de regelmaat te bevorderen. 
  • Houd regelmatig contact met uw arts of verpleegkundige tijdens de eerste paar maanden van het gebruik van Peristeen Plus. Hij of zij kan u helpen met eventuele vragen die u zou kunnen hebben en uw routine aan te passen als dat nodig is. Voor advies en ondersteuning kunt u ook contact opnemen met Coloplast® Care. 
Sluiten

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gratis contact op via 0800 022 98 98 of nlcare@coloplast.com.

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie