Blaasproblemen bij MS (multiple sclerose)

MS (multiple sclerose) kan een verstoring in de aansturing van de blaasspier en de sluitspier veroorzaken door aantasting van de zenuwbanen. Als gevolg hiervan kunnen problemen ontstaan zoals ongewenst urineverlies, vaak plassen of juist niet kunnen plassen. Ook kan er soms teveel urine achterblijven wat weer kan leiden tot een blaasontsteking. Indien u hier last van krijgt, is  het belangrijk om dit te behandelen. Het komt voor dat  een blaasontsteking een schub uitlokt. Behandeling en voorkoming van een blaasontsteking is dus noodzakelijk.

Voor sommigen zijn blaasproblemen het eerste symptoom van MS, bij anderen gebeurt dat pas na langere tijd. Belangrijk is om altijd met klachten naar uw behandelaar te gaan.

 

 

Welke oplossingen voor blaasproblemen bij MS?

Aangezien blaasproblemen zo divers zijn, zijn er ook vele soorten behandelingen, denk aan medicatie, maar ook aan oefeningen om de bekkenbodemspieren te versterken. Werkt dit onvoldoende en blijft er constant urine achter in uw blaas, dan zou zelfkatheterisatie een optie kunnen zijn. Hierbij wordt de blaas door middel van een katheter geleegd. Afhankelijk van wat nodig is, gebeurt dat één tot meerdere keren per dag.

Ervaringen van mensen met MS en blaasproblemen

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie