Productinformatie & bronnen

Productomschrijving

Uitvouwen om de productomschrijving te bekijken.

Bekijk beschrijving

Productomschrijving

Aris is een permanente, synthetische sling voor midurethrale ondersteuning die specifiek is ontwikkeld voor implantatie met behulp van de transobturatortechniek. Aris is een minimaal invasieve procedure die de retropubische ruimte vermijdt en minimale huidincisies vereist. Aris is een geweven monofilamentpropyleensling met grote poriën, met een verlaagd risico van infectie en ontsteking.


Lage elasticiteit en minder materiaal

De Aris sling heeft een lage elasticiteit (7,5%), vergelijkbaar met collageenvezels. Hierdoor is de Aris sling nauwkeurig en spanningsvrij aan te passen. Aris heeft een dikte van 0,3 mm, de laagste van alle slings op de markt, wat leidt tot minder geïmplanteerd materiaal en een betere ondersteuning van de urethra. (vgl. 1)


Geen huls of spanhechtdraad

De Aris sling is eenvoudig en snel in te brengen, zonder huls of spanhechtdraad. Het ontbreken van een huls vermindert de complexiteit van de procedure en verkort de operatietijd.


Geen randen met weerhaakjes of uitsteeksels

De Aris sling heeft unieke, met warmte gedichte randen zonder weerhaakjes, wat de doorgang bij het implanteren vergemakkelijkt en helpt trauma aan het omliggende weefsel tot een minimum te beperken. Dit maakt ook een zeer lage mate van het vrijkomen van deeltjes mogelijk, waardoor het risico van de migratie van deeltjes in het omliggende weefsel en een inflammatoire respons tot een minimum wordt beperkt. (vgl. 1)


Keuze van introducers

Het Aris slingsysteem wordt geleverd met de Aris sling en een set van 3 introducers - spiraalvormige en een vlakke gebogen. De Aris introducers zijn ergodynamisch, zodat deze goed vast te grijpen en gemakkelijk door de obturatorruimte door te voeren zijn. Het lage profiel van 3,1 mm van de introducers is ontworpen om weefselschade tijdens het inbrengen en de omvang van een blinde doorgang tot een minimum te beperken. (vgl. 1)

Referenties:
Gegevens in archief – Coloplast

Sluiten

Productvarianten

Uitvouwen om alle varianten van het product te zien.

Bekijk productvarianten
Sluiten

Productvarianten

Productnaam Art. Nr. Commentaar productvariant Verp.
Alris® Transobturator Surgical Kit UR3101 Transobturator Surgical Kit, 1.1cm x 60cm Polypropylene Sling w/Flat Curved & Helical Introducers 1
Sluiten

Alternatieven en accessoires

Altis®

Altis®

Altis is een innovatieve, volledig aanpasbare sling met één incisie.

Bekijk Altis®
Bekijk desktopversie