Altis®

Productinformatie & bronnen

Productomschrijving

Uitvouwen om de productomschrijving te bekijken.

Bekijk beschrijving

Productomschrijving

De Altis sling met een enkele incisie is een innovatieve technologie van de volgende generatie. Altis zorgt voor uitbreiding van de stress-urine-incontinentie portefeuille en biedt een mini-sling op basis van de bewezen eerdere producten van de Aris TO en Supris RP systemen. Altis zorgt voor gebruiksgemak en reproduceerbaarheid op basis van de introducer, ankers en het slingmateriaal. (vgl. 1) De dynamische aanpasbaarheid van de sling maakt het mogelijk de sling nauwkeurig onder spanning te brengen en deze nauwkeurig te plaatsen ten opzichte van de urethra. (vgl. 1) Evenals Aris en Supris is Altis een sling met lage elasticiteit. Deze implantaten met lage elasticiteit maken het mogelijk de sling zonder compressie onder de urethra aan te spannen, te plaatsen en in positie te brengen.

Er zijn vier componenten die samen het Altis slingsysteem met één incisie vormen.


Introducers

De introducers hebben een gebogen vorm en worden geleverd als een set voor de binnenstebuitenmethode. De introducers zijn bedoeld om het anker op de tip vast te houden tot het inbrengen in het obturatormembraancomplex. De introducers zijn uitgevoerd met een gebogen naald voor een veilige, reproduceerbare plaatsing van de ankers en het vermijden van de vaat- en zenuwbundels van de musculus obturatorius. (vgl. 1) Het ergonomische ontwerp van de introducers zorgt voor een stevige greep en gebruiksgemak. De constructie van de handgreep biedt visuele aanwijzingen om te helpen bij het nauwkeurig plaatsen van de ankers.


Sling

Het slingmateriaal is hetzelfde als de eerdere Coloplast producten Aris en Supris. De sling heeft een lengte van 7,75 cm en reikt van obturator tot obturator. Aan de sling is een monofilamenthechtdraad van maat 1 PP bevestigd die uitsteekt buiten de zijkanten van de sling. De sling dient zonder spanning in positie te worden gebracht ten opzichte van de urethra aangezien de Altis sling een lage elasticiteit (7,5%) heeft.


Ankers

De ankers zijn afzonderlijk ontworpen voor maximale spankracht en minimale weefselschade. (vgl. 1) De ankers zijn vervaardigd van polypropyleen en zijn voorzien van flexibele tandjes om deze stevig in het obturatormembraancomplex te plaatsen.
 
Altis biedt het laagste ankerprofiel van de mini-slings en maakt een minder krachtige penetratie in de obturatorruimte mogelijk. Het anker biedt ook optimale spankracht en stabiliteit.


Spanhechtdraad

De hechtdraad die uitsteekt uit de sling en door het dynamische anker of het verplaatsbare anker is ontworpen om op twee manieren aanpasbaar te zijn. De spankracht van de dynamische ankers en het ontwerp van de hechtdraad voorkomen verplaatsing van de sling tijdens de weefselingroeiperiode. Hierdoor wordt ook de noodzaak van een vergrendelmechanisme voorkomen. Na de procedure wordt de overtollige hechtdraad afgeknipt en weggegooid.

Referenties:

Gegevens in archief - Coloplast

Sluiten

Productvarianten

Uitvouwen om alle varianten van het product te zien.

Bekijk productvarianten
Sluiten

Productvarianten

Productnaam Art. Nr. Verp.
Altis® Single Incision Sling System 519650 1
Sluiten

Alternatieven en accessoires

Aris®

Aris®

Aris maakt gebruik van een lichtgewicht sling met lage elasticiteit voor de transobturatormethode.

Bekijk Aris®
Bekijk desktopversie