Bekijk de instructies voor darmspoelen van Coloplast
Leer uw darmen te spoelen met behulp van een anaal irrigatiesysteem

Instructies voor darmspoelen voor volwassenen

Het regelmatig legen van uw darmen kan een groot verschil uitmaken voor uw levenskwaliteit. Leer uw darmen te spoelen met behulp van een darmspoelingsysteem.

Bekijk de video en uitleg
Sluiten

Instructies voor darmspoelen voor volwassenen

Het dagelijks of om de dag gebruiken van Peristeen, of zoals aanbevolen door uw arts of verpleegkundige, helpt ongewild verlies van ontlasting en obstipatie (verstopping of constipatie) voorkomen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekkage en u zelfverzekerd de dingen kunt ondernemen waar u zin in hebt.

 

Neem de tijd

Door het gebruik van Peristeen Plus zult u moeten wennen aan een nieuwe routine, maar de inspanning is het waard. Het regelmatig legen van uw darmen kan een groot verschil uitmaken voor uw levenskwaliteit.


De drie belangrijkste dingen om te onthouden voor het starten met Peristeen: 

  • Gebruik Peristeen regelmatig. Houd u aan het schema dat uw arts of verpleegkundige u heeft aanbevolen. Het regelmatig legen van uw darmen met Peristeen helpt verlies van ontlasting en verstopping voorkomen. Het kan ook de tijd die u nodig hebt om voor uw darmen te zorgen, verminderen. 
  • Kies voor het legen van uw darmen een moment uit waarop u niet gehaast bent of gestoord kan worden. Het exacte tijdstip waarop u uw darmen leegt is niet belangrijk, maar probeer dit elke dag op hetzelfde tijdstip te doen, om de regelmaat te bevorderen. 
  • Houd tijdens de eerste paar maanden van het gebruik van Peristeen regelmatig contact met uw arts of verpleegkundige. Hij/zij kan u helpen met eventuele vragen die u zou hebben en uw routine aanpassen als dat nodig is. Voor advies en ondersteuning kunt u ook contact opnemen met Coloplast Care.
Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie