Discontinueren Peristeen® Anaaltampon en Assura® Conseal Plug

Coloplast heeft besloten om wereldwijd Peristeen® Anaaltampon en Assura® Conseal Plug te discontinueren. Beide producten werden meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld waardoor de toenmalige productiestandaard de evoluerende industriestandaard niet meer kan naleven. We erkennen het belang van een routine die stabiliteit brengt. Een dergelijke beslissing kan een impact hebben voor u als consument en voor u als voorschrijver. De uitfasering is gaande en zal spoedig worden afgerond. We schatten dat per juli 2023 de voorraden bij de medisch speciaalzaken zullen uitgeput zijn. Heel belangrijk: de uitfasering heeft geen effect op het Peristeen® Plus portfolio, noch op het Assura® portfolio. Lees meer

Over welke producten gaat het?

Productnaam

Maat

Artikel code

Peristeen® Anaaltampon

Klein

1450

Peristeen® Anaaltampon

Groot

1451

Startpakket Peristeen® Anaaltampon

Startpakket

29004

Assura® Conseal Plug

35mm 20-35mm

1435

Assura® Conseal Plug

45mm 20-35mm

1445

Assura® Conseal Plug

35mm 35-45mm

1485

Assura® Conseal Plug

45mm 35-45mm

1495

 

Zullen er alternatieve producten beschikbaar komen?

We zijn ons bewust dat Peristeen® Anaaltampon en Assura® Conseal Plug voor veel gebruikers een waardevolle producten zijn geweest. Hoewel we momenteel geen alternatief product in ons portfolio hebben, lichten we u graag in:

-          Gebruikers van Peristeen® Anaaltampon kunnen gebaat zijn bij andere anaaltampons die op de markt verkrijgbaar zijn. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de medisch speciaalzaak.

-          Gebruikers van Assura® Conseal Plug kunnen gebaat zijn bij het gebruik van een mini opvangzakje. Een gratis proefpakket kan aangevraagd worden via Coloplast Care via gratis telefoonnummer 0800 022 98 98 (maandag t/m vrijdag: 8.30 - 17.00 uur).

Productnaam

Maat

Artikel code

Assura® Sense Minicap

Opening 20-55mm

2502

SenSura® Mio Mini gesloten stomazakje

Opening 15-45mm

10670

SenSura® Mio Mini open stomazakje

Opening 10-45mm

10401

Sluiten

Vergoedingen voor stoma- en continentiemateriaal 

In Nederland is in de wet vastgelegd dat zorgverzekeraars en zorgaanbieders er samen voor moeten zorgen dat u toegang heeft tot zogenaamde adequate ‘functiegerichte’ hulpmiddelenzorg. Simpel gezegd heeft u aanspraak op hulpmiddelen die bij u passen – bij uw individuele behoeften en wensen, en bij uw leven.

Toch zijn er op het gebied van zorgverzekeringen en vergoedingen veel onduidelijkheden. Coloplast wil mensen met een darm- of blaasprobleem opheldering bieden omtrent de vergoedingen van hulpmiddelen. Op vergoedgeregeld.nl vindt u onder andere de vergoedingswijzer, een handige tool om te kijken hoe uw verzekeraar omgaat met de vergoeding van hulpmiddelen voor blaas- en darmproblemen.

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie