Welkom bij Fit for Life voor stomadragers

Coloplast heeft in 2016 het programma Fit for Life opgezet met als doel mensen met een darm- en/of blaasprobleem te ondersteunen fit(ter) door het leven te laten gaan. Met Fit for Life onderschrijft Coloplast haar missie: het leven gemakkelijker maken voor mensen met een darm- en/of blaasprobleem. 
Wij streven ernaar dat stomadragers (op zijn minst) kunnen blijven doen wat ze ook voor het krijgen van een stoma deden. De informatie op deze pagina is zowel voor mensen die sinds kort een stoma hebben, als voor mensen die al jaren met een stoma leven. Fit for Life inspireert, motiveert, ondersteunt en activeert om in beweging te komen.

Over alledaags bewegen

Bewegen is gezond en leuk. Een stoma hoeft daarbij geen

belemmering te zijn.  Van 'even boodschappen doen' tot 'een berg beklimmen'; welk doel u ook heeft, voor Coloplast zijn dit soort wensen en ambities brandstof voor onze passie om continu nieuwe manieren te vinden het leven makkelijker te maken. Met Fit for Life willen we mensen met een stoma ondersteunen 'alledaags bewegen’ in het dagelijks leven te optimaliseren. Dat betekent niet alleen ‘sporten’, maar álle beweging die van invloed is op uw fitheid en kwaliteit van leven. Denk aan dagelijkse dingen zoals als de hond uitlaten, boodschappen doen, een ‘rondje door het park’, bij vrienden op bezoek, een museum bezoeken enzovoorts.

Thuisoefeningen

Coloplast ontwikkelde in samenwerking met gespecialiseerde fysiotherapeute JoAnne van Yperen een serie thuisoefeningen. Deze zijn bedoeld om de opbouw van uw spierkracht rustig weer op te bouwen in uw eigen tempo. De oefeningen zijn leuk om te doen, thuis praktisch uitvoerbaar en ontwikkeld op basis van realistische verwachtingen. Als u de oefeningen structureel uitvoert, dan merkt u een verbetering van uw algemene fitheid. Hierdoor kunt u met meer gemak andere dagelijkse activiteiten verrichten.

Disclaimer

Vraag voor u start met de oefeningen altijd eerst advies aan uw stomaverpleegkundige. U dient oefeningen van uw spieren geleidelijk op te bouwen. De meeste oefeningen kunt u al doen zodra de wond goed genezen is en de post-operatieve verschijnselen zijn verdwenen. Dit is meestal 3-6 weken. Gespecialiseerd fysiotherapeute JoAnne van Yperen geeft u in de video adviezen vanaf welk moment na de operatie u zou kunnen starten. Als er pijnklachten optreden of als er bepaalde verdikkingen te zien zijn, neemt u dan meteen contact op met uw huisarts, stomaverpleegkundige of andere zorgprofessional om dit te bespreken.

Wilt u meer oefeningen doen? Download hier de brochure!

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie