De route naar persoonsgerichte wondzorg

De route naar persoonsgerichte wondzorg is afhankelijk van de zorgbehoefte van uw patiënt en is tevens afhankelijk van de hobbels op de weg naar wondheling. Hobbels die soms onvermijdelijk of onoverkomelijk zijn. U maakt als zorgprofessional het verschil in het leven mensen.

Voor zorgprofessionals, door zorgprofessionals:

Download het Wondzorgkader


 

Coloplast wondzorgkader

Over beoordeel, behandel en bedek

Drie simpele stappen in het wondzorgkader waarmee we u helpen om de complexiteit in wondzorg makkelijker te maken... daar waar dat kan!

Beoordeel

Wondzorg start met een gedegen beoordeling van de patiënt en de wond. In het wondzorgkader leert u...
Sluiten

Een holistische aanpak

Houd bij het beoordelen van een wond met complexe wondheling altijd rekening met zowel de patiënt als de wond. Met een ‘holistische aanpak’ maakt u meer kans om de beste oplossing te bepalen. De Driehoek van Wondbeoordeling in het stappenplan helpt u met het in kaart brengen van uw patiënt, zijn omgeving en de wond.

Sluiten

Behandel

Daarna kan in overleg met de patiënt een behandelplan worden vastgesteld en uitgevoerd. In het wondzorgkader leert u...
Sluiten

Van beoordeling naar het behandelplan

Na het beoordelen van de situatie van de patiënt, dienen onderliggende oorzaken behandeld te worden en een behandelplan te worden opgesteld m.b.t. de wondzorg. Bespreek bij het opstellen van het behandelplan de wensen en mogelijkheden die de patiënt en zijn omgeving heeft. Het stappenplan biedt ondersteuning bij het vertalen van uw wondbeoordeling, naar behandeldoelen.  

Sluiten

Bedek

Kies bij het bedekken van de wond een verband dat de wondbodem raakt. In het wondzorgkader leert u...
Sluiten

Een simpele oplossing

Een belangrijk onderdeel van de behandeling van een complexe wond is de keuze van het juiste verband. Een holte tussen het wondbed en het verband vergroot het risico dat exsudaat zich ophoopt. Dit vergroot de kans op infectie. Een verband dat aansluit op het wondbed helpt de ophoping van exsudaat voorkomen, terwijl het vochtig wondmilieu behouden blijft. Het stappenplan biedt een handig schema die u helpt bij het kiezen van het juiste verband.

Sluiten

NL WSC Beoordeel Behandel Bedek

Het advies dat u krijgt in dit document, dient als richtlijn en vormt geen medisch advies, diagnose of behandelvoorschrift. Raadpleeg bij twijfel altijdeen gespecialiseerd zorgverlener.

Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie