Productinformatie & bronnen

Productomschrijving

Uitvouwen om de productomschrijving te bekijken.

Bekijk beschrijving

Productomschrijving

Eenvoudig. Aanpasbaar. Betrouwbaar.


Eenvoud voor de arts

  • Inkortbaar: De lengte kan worden aangepast aan de lichaamslengte van de patiënt’.
  • Gemakkelijk in elkaar te zetten: Geen speciale instrumenten nodig. Eenvoudig aan te sluiten.
  • Aanpasbaar: Drie maten einddoppen verkrijgbaar voor het aanpassen van de lengte van de prothese.


Eenvoud voor patiënten

De Genesis vormbare penisprothese biedt eenvoud en gebruiksgemak wanneer het nodig is een erectie te simuleren.


Flexibiliteit

Coloplast’s Genesis is de enige vormbare penisprothese met een hydrofiele coating. Deze hydrofiele coating:

  • is aantoonbaar waterabsorberend.
  • biedt de arts flexibiliteit om hun huidige voorbereiding van het hulpmiddel te wijzigen of te behouden.
  • is covalent gebonden en ontwikkeld voor langdurige aanhechting aan het hulpmiddel


Betrouwbaar

  • Geen veren, kabels of bewegende interne delen die de betrouwbaarheid kunnen beïnvloeden
  • De kolomsterkte van de distale schacht voorkomt vervorming
  • De verplaatsbaarheid elimineert het terugspringen vrijwel geheel en helpt bij het verbergen


Belangrijke veiligheidsinformatie


Indicaties

De Genesis prothese is ontworpen voor de behandeling van impotentie door diverse oorzaken, waaronder: epispadie; bekkenbreuk; ruggenmergletsel of -aandoening; prostatectomie; cystectomie; abdominaal-perineale resectie; multiple sclerose; diabetes mellitus; alcoholisme; arteriosclerose en hypertensieve vaatziekte; priapisme; en peyronie-induratie’. De prothese kan eveneens worden gebruikt bij geselecteerde patiënten met psychogene impotentie.


Contra-indicaties

Implantatieprocedures worden afgeraden bij aanwezigheid van infectie waar dan ook in het lichaam, met name infectie van de urinewegen of genitaliën.  De prothese mag niet worden gebruikt bij patiënten met niet-verholpen problemen zoals verhoogde resturine als gevolg van blaasuitgangsobstructie of neurogene blaas.  De prothese dient voorzichtig te worden gebruikt bij diabetespatiënten, die gevoeliger zijn voor infectie en de complicaties van infectie dan niet-diabetespatiënten.  Andere contra-indicaties zijn niet-verholpen problemen met urinelozing, alle aandoeningen die seksuele activiteiten kunnen belemmeren (zoals ernstige angina), een voorgeschiedenis van overgevoeligheid voor lichaamsvreemd materiaal, verslechterde wondgenezing, verslechterde werking van het immuunsysteem, anatomische of fysiologische afwijkingen die kunnen leiden tot aanzienlijke postoperatieve complicaties, het niet bereid zijn om een verdere operatie voor revisie te ondergaan en psychologische labiliteit van de patiënt.


Waarschuwingen

Implantatie van het hulpmiddel kan latente natuurlijke erecties, evenals andere interventionele behandelingsopties, onmogelijk maken. Mannen met diabetes of ruggenmergletsel, evenals patiënten met verminderde weerstand, kunnen een verhoogd risico van infectie als gevolg van een prothese hebben. Als erosie niet wordt geëvalueerd en snel wordt behandeld, kan dit leiden tot een aanzienlijke verslechtering van de toestand met als gevolg infectie en weefselverlies. Implantatie van een penisprothese kan leiden tot verkorting, kromming of littekenvorming van de penis. Reeds bestaande littekenvorming op de buik of penis of contractuur kan chirurgische implantatie gecompliceerder of onpraktisch maken. Dit hulpmiddel bevat vaste siliconenelastomeer. De risico's en voordelen van implantatie van dit hulpmiddel bij patiënten met lupus, scleroderma, myasthenia gravis of gedocumenteerde overgevoeligheid voor siliconen dient zorgvuldig te worden overwogen. De kwestie van het mogelijke verband tussen siliconen (en andere implanteerbare materialen) en diverse ziekten is het onderwerp van discussie geweest.


Voorzorgsmaatregelen

Een grondig preoperatief consult dient een gesprek tussen de patiënt en de arts te omvatten over alle beschikbare behandelingsopties en de risico's en voordelen daarvan.  Chirurgen die penisprothesen implanteren dienen vertrouwd te zijn met de op dit moment beschikbare technieken voor het meten van de patiënt, het bepalen van de maat van het implantaat en het uitvoeren van de operatie.


Potentiële complicaties

Zwelling van het scrotum, ongemak, angulatie/curvatuur, oedeem, defect van het hulpmiddel, pijn, moeite met ejaculeren, tijdelijke urineretentie, koorts, migratie, infectie, hematoom , wondlekkage, bloeding, vertraagde wondgenezing.
 
Zie de handleiding van het hulpmiddel voor gedetailleerde informatie over de implantatieprocedure, contra-indicaties, waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen en potentiële complicaties/ongewenste voorvallen. Voor verdere informatie belt u Coloplast Corp en/of raadpleegt u de website van het bedrijf op www.coloplast.com.
 
Let op: Volgens de federale wetgeving in de Verenigde Staten mag dit product uitsluitend worden verkocht door of in opdracht van een arts.
31/1/2013

Sluiten

Productvarianten

Uitvouwen om alle varianten van het product te zien.

Bekijk productvarianten
Sluiten

Productvarianten

Productnaam Art. Nr. Diameter Lengte Verp.
One pair with three pairs tail caps 519250 9.5 mm 23 cm 1
One pair with three pairs tail caps 519260 11 mm 25 cm 1
One pair with three pairs tail caps 519270 13 mm 27 cm 1
Sluiten
Bekijk desktopversie