Productinformatie & bronnen

Productomschrijving

Uitvouwen om de productomschrijving te bekijken.

Bekijk beschrijving

Productomschrijving

De Titan® OTR opblaasbare penisprothese is een zelfstandig, met vloeistof gevuld systeem, vervaardigd van Bioflex en silicone. Bioflex is een soepel maar toch duurzaam biopolymeermateriaal. Het is ontworpen om eruit te zien en te werken als een natuurlijke erectie. Het implantaat biedt vrijwillige controle over de rechtopstaande en slappe toestand van de penis met lediging met één hand. De Titan OTR is ontworpen voor gemakkelijke training van de patiënt, gemakkelijker ledigen van het product en sneller terugkeren naar de slappe toestand. (vgl. 1,4)

Titan OTR wordt aangeboden als een cilinder met zowel een standaard- als nauwe basis, penoscrotale of infrapubische aanpak en lengtes variërend van 10 tot 28 cm naargelang het model.


Het Titan OTR penisimplantaat bestaat uit:

 • een reservoir (dat in de buik wordt geplaatst)
 • twee peniscilinders
 • een pomp

Elk onderdeel wordt aangesloten door middel van siliconen buisjes. De Titan OTR is MRI-veilig onder bepaalde omstandigheden en is latexvrij.


Kenmerken Titan OTR:

 • Bioflex®-materiaal voor ongeëvenaard sterke cilinders (vgl. 1)
 • Lock-out™ ventiel voorkomt automatisch opblazen (vgl. 1)
 • Hydrofiele coating om te helpen bij de chirurgische plaatsing (vgl. 1)
 • One-Touch Release (OTR) voor gemakkelijk leeg laten lopen van het apparaat(1) (vgl. 1)
 • Invoerbuis met een proximale basis van nul graden, voor gemakkelijke chirurgische plaatsing (vgl. 2)
 • Zachte gevormde tip voor geschikte anatomische plaatsing (vgl. 3)


Belangrijke veiligheidsinformatie


Indicaties

De Titan of Titan OTR opblaasbare penisprothese is geïndiceerd voor mannelijke patiënten die lijden aan erectiedisfunctie (impotentie) die worden beschouwd als kandidaten voor implantatie van een penisprothese.


Contra-indicaties

De Titan en Titan OTR opblaasbare penisprothese is gecontra-indiceerd bij patiënten met een of meer van de volgende aandoeningen: Patiënten met een actieve infectie waar dan ook in het lichaam, met name infectie van de urinewegen of genitaliën. Patiënten met niet-verholpen problemen die de urinelozing beïnvloeden, zoals een verhoogd resturinevolume door blaasuitgangsobstructie of neurogene blaas. Patiënten die niet bereid zijn een verdere operatie te ondergaan voor revisie van het hulpmiddel.


Waarschuwingen

Implantatie van het hulpmiddel kan latente natuurlijke erecties, evenals andere interventionele behandelingsopties, onmogelijk maken. Mannen met diabetes of ruggenmergletsel, evenals patiënten met verminderde weerstand, kunnen een verhoogd risico van infectie als gevolg van een prothese hebben. Als erosie niet wordt geëvalueerd en snel wordt behandeld, kan dit leiden tot een aanzienlijke verslechtering van de toestand met als gevolg infectie en weefselverlies. Implantatie van een penisprothese kan leiden tot verkorting, kromming of littekenvorming van de penis. Reeds bestaande littekenvorming op de buik of penis of contractuur kan chirurgische implantatie gecompliceerder of onpraktisch maken. Dit hulpmiddel bevat vaste siliconenelastomeer. De risico's en voordelen van implantatie van dit hulpmiddel bij patiënten met lupus, scleroderma, myasthenia gravis of gedocumenteerde overgevoeligheid voor siliconen dient zorgvuldig te worden overwogen. De kwestie van het mogelijke verband tussen siliconen (en andere implanteerbare materialen) en diverse ziekten is het onderwerp van discussie geweest.


Voorzorgsmaatregelen

Een grondig preoperatief consult dient een gesprek tussen de patiënt en de arts te omvatten over alle beschikbare behandelingsopties en de risico's en voordelen daarvan.  Chirurgen die penisprothesen implanteren dienen vertrouwd te zijn met de op dit moment beschikbare technieken voor het meten van de patiënt, het bepalen van de maat van het implantaat en het uitvoeren van de operatie.


Potentiële complicaties

Zwelling van het scrotum, automatisch opblazen, ongemak, angulatie/curvatuur, oedeem, defect/leeglopen van het hulpmiddel, pijn, moeite met ejaculeren, tijdelijke urineretentie, koorts, migratie, ontevredenheid van de patiënt, infectie, hematoom  wondlekkage, bloeding, vertraagde wondgenezing, fimose, gevoelsverlies, cilinderaneurysma, fibroomvorming, over-/ondervulling, erosie, scrotumerytheem, genitale verandering, hernia inguinalis
Zie de handleiding van het hulpmiddel voor gedetailleerde informatie over de implantatieprocedure, contra-indicaties, waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen en potentiële complicaties/ongewenste voorvallen. Voor verdere informatie belt u Coloplast Corp en/of raadpleegt u de website van het bedrijf op www.coloplast.com.
 
Let op: Volgens de federale wetgeving in de Verenigde Staten mag dit product uitsluitend worden verkocht door of in opdracht van een arts.
1/31/2013
 
Referenties:

 1. Gegevens in archief.
 2. Köhler TS, Carrion R, et al. Initial evaluations for enhanced Coloplast Titan inflatable penile prosthesis: Results of a multicenter questionnaire. Gepresenteerd tijdens de jaarlijkse vergadering van ISSM/SMS 2012, Chicago, IL, VS. Augustus 2012.
 3. 3.Hakky TS, Bradley P, et al. 3D reconstruction of the corpus cavernosum with comparative 3D analysis of the inflatable penile prosthesis. Gepresenteerd tijdens de jaarlijkse vergadering van ISSM/SMS 2012, Chicago, IL, VS. Augustus 2012.
 4. Quallich SA, Ohl DA, Dunn RL. Evaluation of three penile prosthesis pump designs in a blinded survey of practitioners. Urologic Nurs. April 2008;28:101-108.
Sluiten

Productvarianten

Uitvouwen om alle varianten van het product te zien.

Bekijk productvarianten
Sluiten

Productvarianten

Productnaam Art. Nr. Lengte Verp.
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Infrapubic ESR818 18 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Infrapubic ESR820 20 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Scrotal ESR911 11 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Scrotal ESR914 14 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Infrapubic ESR811 11 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Infrapubic ESR814 14 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Scrotal ESR918 18 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Scrotal ESR920 20 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Infrapubic ESR816 16 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Scrotal ESR922 22 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Infrapubic ESR822 22 cm 1
Titan OTR Zero Degree cylinder/pump set. Scrotal ESR916 16 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Infrapubic QNR814 14 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Infrapubic QNR810 10 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Scrotal QNR910 10 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Infrapubic QNR818 18 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Scrotal QNR918 18 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Scrotal QNR914 14 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Infrapubic QNR816 16 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Scrotal QNR912 12 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Infrapubic QNR812 12 cm 1
Titan OTR Narrow-base cylinder/pump set. Scrotal QNR916 16 cm 1
Sluiten

Alternatieven en accessoires

Titan®

Titan®

Titan® is ontworpen om eruit te zien en te werken als een natuurlijke erectie.

Bekijk Titan®
Bekijk desktopversie