Coloplast Continentie Symposium

Op 25 januari hebben 150 verpleegkundigen deelgenomen aan het Coloplast Continentie Symposium om zich te laten informeren over de gezonde blaas.

Het was een dag vol inspiratie en informatie over hoe je als verpleegkundige je bijdrage hieraan kon leveren.

 

Kijk voor een impressie op www.continentiesymposium.nl

  

Wat maakt SpeediCath® een SpeediCath® katheter?

Welke SpeediCath katheter je ook kiest, we bieden bij elke SpeediCath katheter een hoge kwaliteit en veiligheid. Alle SpeediCath katheters hebben een unieke en gelijkmatig verdeelde hydrofiele coating die ook is aangebracht op de gepolijste katheterogen.Dit leidt tot een veilige katheterisatie, passend bij de EAUN richtlijn voor zelfkatheterisatie, die stelt dat hydrofiele katheters de voorkeur hebben. De wrijving bij de urethra is gedurende de gehele katheterisatie minimaal, waardoor er een verlaagd risico is op het ontwikkelen van urineweginfecties.

Ftalaten, PVC en het milieu

Ftalaten worden ingezet als weekmakers – dit zijn chemicaliën die toegevoegd worden aan plastic om de flexibiliteit, transparantie en duurzaamheid te vergroten. In medische hulpmiddelen wordt het ftalaat DEHP gebruikt als weekmaker om PVC producten zachter te maken. Lees meer

Ftalaten worden ingezet als weekmakers – dit zijn chemicaliën die toegevoegd worden aan plastic om de flexibiliteit, transparantie en duurzaamheid te vergroten. In medische hulpmiddelen wordt het ftalaat DEHP gebruikt als weekmaker om PVC producten zachter te maken. Van oorsprong is PVC het meest gebruikte plastic voor urine-opvangzakken en catheters. Ftalaten zijn vastgesteld als gevaarlijk en schadelijk voor het menselijk lichaam, dit betreft voornamelijk kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Volgens de REACH (EU chemische voorschriften) zijn fabrikanten verplicht om aan te geven welke producten geclassificeerde ftalaten bevatten in concentraties hoger dan 0,1% (w/w).
Het beleid van Coloplast is om over de inhoud van ftalaten in onze producten te communiceren, hoe gering de concentratie ook is en alternatieve producten zonder ftalaten aan te bieden.

Als een product ftalaten bevat, zal op de verpakking of in de handleiding van het product een label aanwezig moeten zijn. Het label bestaat uit een driehoek met ronde hoeken, met daarin de tekst PHT. Op de zijden van de driehoek staat aangegeven over welke ftalaat we spreken, bijvoorbeeld DEHP.
Er is een label voor elk type en een label voor een product dat alle drie de types ftalaten bevat:

Coloplast hecht er tevens groot belang aan om milieubewustzijn en productinnovatie te combineren. Het milieu speelt dan ook een prominente rol bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De impact van materiaalkeuze en productie op het milieu wordt nauwkeurig beoordeeld, waarbij rekening gehouden wordt met alle stadia: van grondstof tot afval.

Het PVC beleid van Coloplast heeft geleid tot continue verbetering van het productassortiment. Ook binnen de continentiezorg. Zo zijn alle SpeediCath catheters, de Conveen Security+ urine-opvangzakken en de Conveen Optima condoomcatheters 100% vrij van PVC en ftalaten.

Wilt u meer weten over ftalaten en PVC en/of de producten die u gebruikt vrij zijn van ftalaten en PVC, kunt u contact opnemen Coloplast Care op het gratis telefoonnummer 0800-022 9898 of stuur een e-mail naar nlcare@coloplast.com.

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie