Ons milieubeleid - Coloplast - Nederland

Duurzaam materiaalgebruik

Enkele voorbeelden:

Het afval van de één is zilver voor de ander

Het afval van de één is zilver voor de ander

Door enkele van onze afvalverwerkers in Denemarken in de arm te nemen, verkopen we nu ons Biatian AG Foam afval, dat zilver bevat, in plaats van te betalen voor verbranding – bijdrage van 67% aan afvalrecycling. Lees meer over hoe we recycling verhoogd hebben
Sluiten

Hoe we recycling verhoogd hebben

Eén manier om het onderwerp afval aan te pakken, is het verminderen van afval door het verhogen van efficiëntie. Een andere aanpak is veranderen hoe we over afval denken – kan het ergens anders gebruikt worden? Zou iemand anders het afval van onze productie zien als een grondstof?  

Milieuspecialisten van onze productiefaciliteit in Mørdrup in Denemarken begonnen deze manier van denken in onze afvalbeheerprocessen mee te nemen. Van oudsher betalen we afvalverwerkers om ons afval op te halen. Een deel wordt gerecycled, maar het meeste wordt verbrand. Om met deze gewoonte te breken, hebben we een aanbesteding uitgeschreven voor het verwerken van ons afval met een 50/50 balans tussen milieu en financiële prestaties – normaliter wegen de milieuprestaties voor 5-10% mee.

Zoals verwacht spoorde dit de afvalverwerkers aan om meer te recyclen. Als zij in staat waren om het afval voor iets anders te hergebruiken of er grondstoffen uit te halen, konden ze een meer concurrerende offerte aanbieden. Het bedrijf dat het contract heeft gewonnen, is het gelukt om dat te doen. Ze waren bijvoorbeeld in staat om zilver te onttrekken aan het afval dat geproduceerd werd door onze wondzorgproductie. Op deze manier werd het silicone, dat eerder als afval werd beschouwd, nu een grondstof dat ergens anders gebruikt kon worden.

De resultaten van dit proces waren aanzienlijk. Na het opnieuw bekijken van afvalverwerking, was de  productiefaciliteit in Mørdrup in staat om de kosten per ton afval met 35% in een jaar te verminderen. 

Sluiten
De Empire State Building omhullen

De Empire State Building omhullen

Door het verwijderen van aluminium uit de SpeediCath Flex verpakking besparen we zoveel aluminium om met de folie de Empire State Building meer dan vijf keer per jaar te kunnen omhullen. Lees meer over SpeediCath Flex
Sluiten

Verminderen van de impact van SpeediCath® Flex op het milieu

In 2019 heeft Coloplast een vernieuwde versie van SpeediCath Flex op de markt gebracht met een nieuwe verpakking die geen aluminium bevat. Dit vermindert de carbon footprint van het product met 16%. Daarnaast is SpeediCath Flex vrij van PVC en ftalaten. 

 
   

 

Sluiten
We verschepen meer met minder

We verschepen meer met minder

Voor dezelfde hoeveelheid CO2 kunnen we 200 keer zoveel goederen vervoeren per schip in vergelijking met luchttransport. Lees meer over ons goederentransport
Sluiten

Goederentransport

Als groeiend bedrijf neemt zakelijk luchtverkeer ook toe. Luchttransport is verantwoordelijk voor 5,1% van onze totale transportkosten van goederen. We hebben de ambitie om terug te gaan naar een eerdere norm en het gebruik van luchttransport naar minder dan 3% terug te brengen.  

Coloplast gebruikers zijn vaak erg afhankelijk van het ontvangen van een stabiele en adequate levering van producten. In het geval van uitzonderlijke situaties in de toevoerketen zal Coloplast de noodzaak van gebruikers voor producten voorop zetten, en indien nodig de producten per luchttransport vervoeren om ervoor te zorgen dat de producten de gebruikers op tijd bereiken.

Sluiten
Sluiten

Probeer nu gratis

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie