Productinformatie & bronnen

Productomschrijving

Uitvouwen om de productomschrijving te bekijken.

Bekijk beschrijving

Productomschrijving

SpeediCath Compact Man is compact en discreet, zonder dat het ten koste gaat van functionaliteit, veiligheid of hygiëne. Door het gepatenteerde, telescopische ontwerp is de katheter eenvoudig te sturen tijdens het inbrengen. U kunt SpeediCath Compact Man inbrengen zonder het gecoate gedeelte aan te raken en door de unieke, hydrofiele coating is de katheter direct gebruiksklaar.

Sluiten

Productvarianten

Uitvouwen om alle varianten van het product te zien.

Bekijk productvarianten
Sluiten

Productvarianten

Productnaam Geslacht/leeftijdsprofiel Artikelnummer Charrière Coating Diameter Lengte Soort tip Verp.
SpeediCath® Compact Man Man 28692 CH 12 Hydrofiele coating, gebruiksklaar 4.0 / 6.0 30 cm Nelaton 30
Sluiten

Vragen & antwoorden

Uitvouwen om de vragen- en antwoordenrubriek te bekijken.

Bekijk details
Sluiten

Vragen & antwoorden

V: Hoe is het mogelijk dat SpeediCath Compact Man zo klein is?
A: Door het telescopische ontwerp is de katheter meer dan de helft korter dan standaard katheters voor mannen. U kunt SpeediCath Compact Man daardoor onopvallend opbergen, meenemen, gebruiken en weggooien.V: Zorgt de overgang op de katheter voor ongemak tijdens het gebruik?
A: SpeediCath Compact Man zou bij het gebruik niet meer ongemak op moeten leveren dan een standaard katheter zoals SpeediCath (1, 2).

 


V: Hoe open ik SpeediCath Compact Man?
A: SpeediCath Compact Man is gemakkelijk te openen, ook voor mannen met een verminderde handfunctie. Houd de katheter verticaal zodat de dop naar boven wijst en open de verpakking door de dop te draaien.V: Hoe moet ik de katheter voorbereiden voor gebruik?
A: Er is geen voorbereiding nodig, SpeediCath Compact Man is direct gebruiksklaar dankzij de unieke, hydrofiele coating die ook de gepolijste katheterogen bedekt. Hierdoor is de wrijving bij de urethra minimaal, zowel bij het inbrengen als bij het verwijderen van de katheter.

 


V: SpeediCath Compact Man is korter dan een standaard katheter. Is de lengte voldoende om mijn blaas te legen?
A: Het ontwerp van SpeediCath Compact Man is discreter en korter dan een standaard katheter, zonder dat dit ten koste gaat van het effectief legen van de blaas (3).

 


V: Normaal gesproken gebruik ik een CH14. Kan ik met SpeediCath Compact Man mijn blaas net zo snel legen?
A: SpeediCath Compact Man is een nieuw soort katheter - CH12 met een overgang naar CH18. De tijd die nodig is om een volle blaas te legen is bijna hetzelfde voor een CH14 als voor SpeediCath Compact Man. Het duurt ongeveer 4 seconden langer om een blaas van 400 ml te legen, maar SpeediCath Compact Man is veel gemakkelijker in te brengen.V: Hoe kan ik de katheter onopvallend sluiten en weggooien?
A: De dop kan zonder enig risico op lekkage opnieuw worden gesloten. Na gebruik plaatst u de dop weer terug op de huls. Hij is zo discreet dat niemand zal merken dat u een katheter weggooit.

 

Referenties

1) Bagi et al. Safety of a new compact male intermittent catheter: a randomized, 1 cross-over, single blind study in healthy male volunteers. Accepted for publication in Urologia Internationalis.
2) Chartier-Kastler et al. Safety of a new compact catheter for men with neurogenic bladder dysfunction: a randomised, crossover, open-labeled study. Submitted to Spinal Cord.
3) Domurath et al. Residual urine after intermittent catheterisation in males using a newly developed catheter (SpeediCath Compact Male) and a conventional male catheter (SpeediCath). Submitted to Spinal Cord.

Sluiten

Belangrijkste voordelen

SpeediCath Compact Man - De discrete, compacte katheter voor mannen.

Discreet

Meer informatie
Sluiten

Discreet

SpeediCath Compact Man is compact en discreet, zodat u hem gemakkelijk in uw zak of tas kunt meenemen. Niemand hoeft te weten dat het een katheter is.

Sluiten
SpeediCath Compact Man - De discrete, compacte katheter voor mannen.

Direct gebruiksklaar

Meer informatie
Sluiten

Direct gebruiksklaar

Om het katheteriseren zo snel mogelijk te maken is SpeediCath Compact Man direct gebruiksklaar dankzij de hydrofiele coating en reeds geactiveerd in de verpakking zonder water of glijmiddel toe te voegen.

Sluiten
SpeediCath Compact Man - De discrete, compacte katheter voor mannen.

Gemakkelijk te gebruiken

Meer informatie
Sluiten

Gemakkelijk te gebruiken

SpeediCath Compact Man is eenvoudig te openen en gemakkelijk weg te gooien. Door het telescopische ontwerp is de katheter eenvoudig te sturen tijdens het inbrengen en dankzij de stevige huls hoeft u de katheter niet aan te raken. Dit alles zonder in te leveren op functionaliteit, veiligheid of hygiëne.

Sluiten

Video & animaties

Gebruikersverhalen uit de praktijk

Tools voor zelfevaluatie

Kies uw katheter

Vind uw SpeediCath‭ – beantwoord 4 eenvoudige vragen

Gebruik onze kathetertest en vind de katheter die het beste bij uw levensstijl past.

 

Doe de test

Alternatieven en accessoires

SpeediCath® Flex

SpeediCath® Flex

SpeediCath® Flex is een flexibele katheter met een droge beschermhoes en een bolvormige tip.

Bekijk SpeediCath® Flex
Sluiten
SpeediCath® Compact Man

Probeer nu gratis

Proefpakket SpeediCath® Compact Man

Bedankt voor uw aanvraag van een proefpakket!

Uw aanvraag is verzonden. U kunt dit scherm sluiten.

Bekijk desktopversie